Plesna predstava Rdeči čeveljčki

datum: 03.02.2014

kategorija: Novice


V torek, 11. februarja 2014, ob 19. uri bo Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Vipava, v katerem študenti UP PEF pridobivajo dragocene izkušnje, s plesno predstavo Rdeči čeveljčki gostoval v Gledališču Koper.

Vstopnice lahko kupite na blagajni Gledališča Koper (tel. št. 05 663 43 80), za dodatne informacije pa lahko pokličite CIRIUS Vipava (tel. št. 05 36 55 200).

Avtor projekta: Katja Bucik
Idejna zasnova: Katja Bucik, Andreja Č. Gantar
Koreografija: Katja Bucik, Nastja Bremec, Michal Rynia
Glasba: sestavljena, Instrumentalna skupina CIRIUS Vipava, mentorica Loredana Sajovic
Snemanje in montaža video posnetkov: Andreja Č. Gantar, Matjaž Nabergoj
Plešejo: Plesna skupina Vrtiljak, CIRIUS Vipava & M&N Dance Company

Rdeči čeveljčki

Projekt Rdeči čeveljčki je nastal ob 10. obletnici dela plesne skupine Vrtiljak, v želji povezati otroke in mladostnike s posebnimi potrebami v skupni plesni projekt s skupino mladih in uveljavljenih plesalcev skupine M&N Dance Company in s tem poudariti povezovalno dimenzijo plesa.

Plesna predstava je raziskovanje, preizkušanje, iskanje novih oblik ustvarjalnega plesnega gibanja, je izraz posebnosti gibanja specifične skupine posameznikov in hkrati njene univerzalnosti. Vsak otrok iz plesne skupine Vrtiljak ima svojstven gibalni besednjak, ki ga na eni strani zaznamuje gibalna oviranost, na drugi strani pa želja po gibalnem izražanju. Rdeči čeveljčki so v plesni predstavi prispodoba vitalnosti, življenjske moči, ki ju ima vsak izmed nas in nam omogočata, da začnemo z ustvarjalnim delom in iskanjem novih poti. So simbol za možnost, ki jo posameznik lahko uresniči sam ali pa zato potrebuje nekoga, nekaj, da si dovoli pokukati v plesno skrinjico … in najde svoje rdeče čeveljčke. 

 

 

 

 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino