Prejemnica letošnje nagrade "Primorski um" prof. dr. Mara Cotič

datum: 13.03.2014

kategorija: Novice


Radio Koper, Televizija Koper - Capodistria in Primorske novice so včeraj, 12. marca 2014, v novogoriškem igralniško-zabaviščnem centru Perla že sedemnajstič zapovrstjo podelili nagrade »Gospodarstvenik Primorske«. V sklopu podelitve je letošnjo nagrado »Primorski um« prejela prof. dr. Mara Cotič, dekanja Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem. 

Akcija Gospodarstvenik Primorske je izbor najuspešnejših gospodarskih družb, zasebnikov in vodilnih osebnosti primorskega gospodarstva. Priznanje za posebne dosežke je nagrada za izjemen dosežek preteklega leta, nagrado primorski um pa v sodelovanju z obema primorskima univerzama podeljujejo znanstveniku za uvajanje vrhunskega znanja v prakso.

Prof. dr. Mara Cotič, dekanja Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem, je ob včerajšnji podelitvi povedala: »Nagrade Primorski um sem zelo vesela. Redkokdaj se namreč zgodi, da nagrado na znanstvenem področju dobi znanstvenik, ki se ukvarja z vzgojo in izobraževanjem«.

Dr. Cotičeva je odlična profesorica za didaktiko matematike in elementarno matematiko, kar kažejo tudi ocene študentov, saj je med najbolje ocenjenimi visokošolskimi učitelji. V slovenskem in širšem prostoru je vodilna didaktičarka matematike. Med prvimi je utemeljila znanstvene podlage didaktike matematike in jih zelo učinkovito aplicirala v sodobna didaktična gradiva od 1. do 9. razreda. Kot raziskovalka na področju didaktike matematike razvija nove sodobne modele poučevanja in učenja. Sodelovala je v veliko domačih in mednarodnih projektih, izjemno dragocen je tudi njen prispevek pri vzpostavljanju izobraževanja pedagoških delavcev v zamejstvu. UP PEF je na podlagi njene vizije dobila nove temeljne študijske programe vseh treh bolonjskih stopenj. Posebej velja izpostaviti 2. in 3. stopnjo Zgodnje učenje, edinstven koncept v slovenskem prostoru in tudi izven meja. Je prejemnica več nagrad s področja visokega šolstva, nazadnje je prejela najvišje tovrstno priznanje - nagrado Republike Slovenije za visoko šolstvo - lani decembra.

Prof. dr. Mari Cotič iskreno čestitamo za prejeto nagrado.

1912156 660335817360263 455503379 n

Predstavitev nagrajencev si lahko ogledate preko spletne povezave 4d.rtvslo.si/?iskanje=primorska+kronika#arhiv/primorska-kronika/174265277, od 7'35'' dalje. Gledalci TV Koper pa si lahko jutri, v četrtek, 13. marca, ob 18. uri v oddaji Izostritev ogledate povzetek pogovora z ministrom Metodom Dragonjo.

Fotografije in pisni prispevek pa so na voljo prek www.rtvslo.si/sporocila-za-javnost/znani-prejemniki-naslova-gospodarstvenik-primorske-2013/331800 in www.primorske.si/Priloge/Gospodarstvenik-primorske/Visoke-ocene-dobiva-tudi-od-studentov.aspx ter v fotogaleriji www.primorske.si.

 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino