Študenti in zaposleni UP za pomoč BiH, Hrvaški in Srbiji

datum: 20.05.2014

kategorija: Novice


Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) se pridružuje zbiralni akciji prizadetim ob poplavah v Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem in v Srbiji, ki je nastala na pobudo Študentskega sveta Univerze na Primorskem (ŠS UP). 

Katastrofalne poplave v Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem in v Srbiji so terjale smrtne žrtve in iz domov pregnale na tisoče ljudi. Študentje Univerze na Primorskem jim bodo z zbiralno akcijo ponudili nesebično pomoč in jim s tem poskušali olajšati težko situacijo, v kateri so se znašli.

"Študentje smo v preteklosti že večkrat dokazali našo dobrodelnost. Pobuda o akciji je nastala med člani Študentskega sveta Univerze na Primorskem, zraven pa smo povabili še kolege iz študentske organizacije. S tovrstnimi akcijami želimo pokazati, da gojimo skrb do sočloveka, " sporoča Mirko Ilić, predsednik Študentskega sveta Univerze na Primorskem.

"Na ŠOUPu smo nedavno pomagali ob ujmi, ki je prizadela Slovenijo. Solidarnost ne pozna meja, narodnosti, verskega prepričanja in barve kože. To je eden izmed glavnih razlogov za odziv na pobudo, da študentje UP skupaj pomagamo po svojih najboljših močeh in s tem širimo pomen dobrodelnosti v širši družbi," dodaja Seit Demiri, predsednik ŠOUP.

Kaj se zbira? TUKAJ.

Potrebščine, ki so navedene v seznamu lahko prinesete na naslednja zbirna mesta:

- Pisarna Študentskega sveta Univerze na Primorskem, Pristaniška ulica 3, Koper (od ponedeljka do petka med 10. in 16. uro), kontakt: Mirko Ilić, 040 223 511, Aljaž Ortar, 051 636 356.

- Študentska organizacija Univerze na Primorskem, Gortanov trg 15, Koper (od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro), kontakt: Jerneja Keber, 051 275 020.

- Študentski domovi Univerze na Primorskem, Ankaranska cesta 7, Koper (od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro), kontakt: Aljaž Ortar, 051 636 356.

Akcija traja do petka, 23. maja 2014.

Za dodatna pojasnila in izjave sta vam na voljo:

- Mirko Ilić, predsednik ŠS UP, na telefonski številki 040 223 511 oz. elektronskem naslovu mirko.ilich92@gmail.com,

- Seit Demiri, predsednik ŠOUP, na telefonski številki 040 760 271 oz. elektronskem naslovu seit.demiri@soup.si.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino