Razstava Sled do besed

datum: 06.11.2014

kategorija: Novice


UP PEF, OK Srečka Vilharja Koper, Združenje prijateljev slepih Slovenije in Zavod za slepo in slabovidno mladino Ljubljana vabijo na odprtje razstave tipnih slikanic za slepe otroke ter slepim in slabovidnim prilagojenih pripomočkov z naslovom SLED DO BESED, ki bo v ponedeljek, 10. novembra 2014, ob 18. uri v prostorih Oddelka za mlade bralce Osrednje knjižnice Srečka Vilharja na Verdijevi 2 v Kopru.

Razstavljeni bodo izdelki študentk in študentov Inkluzivne pedagogike pod mentorstvom predavateljice dr. Aksinje Kermauner na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem:

  • tipne slikanice,
  • prilagojene igrače,
  • družabne igre in
  • specialni učni pripomočki za slepe in slabovidne otroke.  


Program bo vodil Sebastjan Kamenik, nastopili pa bodo kantavtor Aleksander Novak in ženska vokalna skupina Tamariska OŠ Livade Izola pod vodstvom Andreje Štucin Cergol. Avtorici razstave sta Urška Bonin in Aksinja Kermauner. Razstava je nastala v sodelovanju Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper, Združenja prijateljev slepih Slovenije, Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem in Zavoda za slepo in slabovidno mladino Ljubljana, ki je prijazno posodil nekaj svojih tipank.  

Občasna razstava Sled do besed bo na ogled in otip do 1. decembra 2014.  

Prosimo, DOTIKAJTE SE predmetov!

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino