Glasovanje za najvplivnejšega pravnika 2014

datum: 11.11.2014

kategorija: Novice


Na osrednjem slovenskem pravnem portalu IUS-INFO je objavljen krog finalistov tradicionalnega izbora »10 najvplivnejših pravnikov«, ki poteka v dveh delih. Med dvajsetimi finalisti, ki so vidno zaznamovali leto 2014 je tudi doc. dr. Andraž Teršek, predavatelj na Univerzi na Primorskem, Pedagoški fakulteti. Glasovanje poteka od 5. do vključno 24. novembra 2014 na portalu IUS-INFO. Glasuje se lahko le za enega izmed dvajset kandidatov, ki so se uvrstili v drugi del izbora.

Med dvajset največkrat predlaganih pravnikov, ki se bodo potegovali za naziv »10 najvplivnejših pravnikov« za leto 2014, so se uvrstili: dr. Matej Avbelj, dr. Miha Juhart, Nataša Pirc Musar, Franci Matoz, dr. Marko Ilešič, dr. Matevž Krivic, mag. Andrej Ferlinc, Branko Masleša, dr. Andraž Teršek, dr. Rajko Pirnat, Nina Zidar Klemenčič, mag. Jože Kozina, dr. Janja Hojnik, mag. Goran Klemenčič, ddr. Klemen Jaklič, Vlasta Nussdorfer, mag. Nina Betetto, dr. Marko Pavliha, dr. Miro Cerar, Marjan Feguš.

Pod seznam lahko dopišete vprašanje za posameznega kandidata, predlog teme za razpravo na okrogli mizi ali neobvezno obrazložitev svoje izbire, ki bo pomembna, če bo več finalistov dobilo enako število glasov. Med deset najvplivnejših pravnikov se bodo uvrstili pravnice in pravniki, ki bodo prejeli največ veljavnih glasov. Končni rezultati glasovanja bodo objavljeni v torek, 25. novembra 2014, na portalu IUS-INFO.

Tradicionalna okrogla miza, ki bo 2. decembra 2014 v ljubljanskem hotelu Lev, bo tudi tokrat v znamenju razprave najvplivnejših pravnikov o aktualnih družbenopolitičnih problemih, ki pretresajo Slovenijo, in o rešitvah, ki jih predlagajo. Tako kot vsako leto pričakujemo zanimivo in polemično razpravo.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino