Med desetimi najvplivnejših pravniki v Sloveniji dr. Andraž Teršek

datum: 03.12.2014

kategorija: Novice


Ljubljana, 2. december 2014 - Na osrednjem slovenskem pravnem portalu 
IUS-INFO se je zaključil že štirinajsti izbor »10 najvplivnejših pravnikov«, ki je potekal v dveh delih. Izmed dvajsetih finalistov, ki so bili največkrat predlagani v prvem delu, se je med najvplivnejše uvrstila deseterica pravnic in pravnikov. Po mnenju strokovne in splošne javnosti so najvplivnejši pravniki in pravnice letošnjega leta (navedeni po abecednem redu): dr. Matej Avbelj, dr. Miro Cerar, dr. Janja Hojnik, ddr. Klemen Jaklič, mag. Goran Klemenčič, Franci Matoz, Vlasta Nussdorfer, dr. Marko Pavliha, dr. Andraž Teršek in Nina Zidar Klemenčič.

V prvem delu izbora so organizatorji prejeli 134 različnih predlogov oziroma imen slovenskih pravnic in pravnikov, ki so bili letos po mnenju uporabnikov portala posebej prodorni in prizadevni pri svojem strokovnem delu. V drugem delu izbora so obiskovalci portala lahko oddali glas enemu izmed 20 finalistov in dodali tudi obrazložitev ali vprašanje zanj. V letošnjem izboru je svoj glas oddalo rekordno število obiskovalcev portala, in sicer 4332. Med najvplivnejše pravnike sta se uvrstila tako predsednik vlade Miro Cerar kot tudi pravosodni minister Goran Klemenčič. V ospredju ostajajo pravniki iz akademskega sveta, ki so priljubljeni predvsem zaradi svoje strokovnosti in visokih moralnih načel.  

Uvrstitev med 10 najvplivnejših pravnikov pridobiva vedno večjo veljavo tako v pravni kot tudi širši javnosti. Družba IUS SOFTWARE, ki ureja in razvija portal IUS-INFO, je vseh deset najvplivnejših pravnic in pravnikov povabila na slovesno podelitev priznanj in okroglo mizo, s katero se je izbor zaključil. Tradicionalna okrogla miza, ki je potekala, v torek, 2. decembra 2014, v ljubljanskem hotelu Lev, je bila v znamenju razprave o (A)moralnosti pravnikov. Povezoval jo je dr. Marko Pavliha.  

Dr. Andražu Teršku iskreno čestitamo!

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino