Gostujoče predavanje mag. Martine Peštaj z naslovom "Otrok in televizija"

datum: 09.01.2015

kategorija: Novice


Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta vabi na gostujoče predavanje mag. Martine Peštaj, predavateljice, urednice in medijske psihologinje, z naslovom Otrok in televizija, ki bo potekalo v sklopu predmeta »Lutke, drama, mediji« nosilke doc. Jelene Sitar Cvetko na dodiplomskem študijskem programu Predšolska vzgoja.

Predavanje bo potekalo v ponedeljek, 12. januarja 2015, ob 18. uri v predavalnici P2 (I. nadstropje, Cankarjeva 5, Koper).

Martina je urednica oddaj v Otroškem in mladinskem programu Televizije Slovenija. Je avtorica, scenaristka in urednica oddaj, ki iščejo in preizkušajo vedno nove poti do otrok. Strokovno se ukvarja s področjem medijske psihologije, kjer raziskuje vpliv otroških televizijskih oddaj na razvoj otrok. Na RTV Slovenija vodi Laboratorij za analize oddaj v ciljnih skupinah gledalcev. Je strokovna sodelavka revij Ciciban in Cicido, Animatekinega vzgojno-izobraževalnega  programa animiranega filma Slon ter hrvaškega festivala animiranega filma Animafest. Piše strokovne in poljudne članke o medijski vzgoji, sodeluje v raziskavah in predava staršem, vzgojiteljem in učiteljem o pomenu televizije in filma za otroke.

 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino