Zaključek Tedna UP

datum: 23.03.2015

kategorija: Novice


Koper, 20. marec 2015 – Z 12. slavnostno akademijo Univerze na Primorskem, na kateri so bila profesorjem in študentom podeljena priznanja in nagrade, se je uspešno zaključil Teden Univerze na Primorskem. Med nagrajenci sta bili profesorici in študentka s Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem.

Prof. dr. Mara Cotič je prejela Zlato plaketo za visokošolskega učitelja in znanstvenega delavca Univerze za posebej velik doprinos k razvoju znanstvenega in pedagoškega dela na Univerzi ter za prispevek h krepitvi ugleda in prepoznavnosti Univerze za svoje življenjsko delo na Univerzi. Izr. prof. dr. Andreja Istenič Starčič je prejela nagrado za znanstveno odličnost za področje družboslovja in humanistike. Podiplomska študentka 2. stopnje študijskega programa Zgodnje učenje Mojca Antončič pa je prejela nagrado »Srečka Kosovela« za študente Univerze na Primorskem za izredni dosežek pri pripravi magistrskega dela z naslovom Matematično-didaktične igrače iz odpadnega materiala pod mentorstvom doc. dr. Darjo Felda.

V sklopu Tedna UP je 17. marca 2015 potekala inavguracija izvoljenih v redne profesorje Univerze na Primorskem. Rektor Univerze na Primorskem, prof. dr. Dragan Marušič, je izročil odločbo znanstveni svetnik in odločbo o izvolitvi v naziv redni profesor prof. dr. Mitju Krajnčanu za področje Didaktika in metodika socialno pedagoškega dela. 16. marca 2015 je potekala tudi slavnostna promocija novih doktorjev znanosti med katerimi sta bila dva doktoranda s Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem, to sta dr. Iztok Retar in dr. Tadeja Volmut.

Teden UP nagrajenci

Nagrajenkam, novemu rednemu profesorju in novima doktorjema znanosti iskreno čestitamo in želimo veliko uspehov tudi v prihodnje.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino