Lutke na izpitu

datum: 12.06.2015

kategorija: Novice


Izredni študenti dodiplomskega študijskega programa Predošolska vzgoja v okviru ArtPEF, umetniških dogodkov Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete, vabijo na lutkovno popoldne, ki bo potekalo v ponedeljek, 15. junija 2015, ob 14.00 v avli Gimnazije Slovenske Konjice.

Lutke na izpitu plakat

Vzgojitelji, ki zaključujejo študij Predšolska vzgoja na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem pod mentorstvom doc. Jelene Sitar Cvetko, so si izbrali Lutkarstvo za svoj izbirni predmet. Odločili so se, da vam bodo zaigrali pet iger, v katerih nastopajo živali. Izbrali so zgodbe, oblikovali koncept predstave, določili lutkovno tehniko in zavihali rokave … Izdelali lutke in sceno ter se lotili študija … Lutke bodo pokukale izza paravanov, letele po zraku, skakale po mizi, ki bo enkrat hišica in drugič gozd ...

Pridite pogledat, skozi kakšne preizkušnje so šli medvedje, gosi, pikapolonice, pujsi, krave, pa tudi babica in gusarji v njihovih lutkovnih pravljicah, kako so jih reševali, kaj se jim je pri tem pripetilo … Lutkarji, ki jih oživljajo, so tovariško pomagali drug drugemu pri nastajanju drobnih lutkovnih umetnin. So bili taki tudi njihovi junaki?

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino