Funkcionalno znanje, prioriteta 21. stoletja

datum: 22.06.2015

kategorija: Novice


Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta vabi na gostujoče predavanje dr. Ranka Rajovića z naslovom »Funkcionalno znanje, prioriteta 21. stoletja«, ki bo v torek, 30. junija 2015, ob 12.00 v predavalnici FM3 (pritličje UP PEF, Cankarjeva 5, Koper).

Dr. Ranko Rajović je specialist interne medicine, magister nevroendokrinologije, sodelavec UNICEF-a za izobraževanje in član Komiteja svetovne Mense za nadarjene. Je avtor programa NTC (Nikola Tesla Centra). Kot nevroendokrinolog vnaša najnovejša medicinska odkritja o možganih v pedagogiko. Kot član upravnega odbora Mense, svetovnega združenja ljudi z nadpovprečno inteligenco, pa ima dr. Rajović odličen vpogled v programe za nadarjene.

Na gostujočem predavanju bo dr. Rajović poskušal odgovoriti na vprašanje zakaj Vzhodna Azija dominira na PISA testu na olimpijadah iz fizike in matematike.

Predavanje po potekalo v srbskem jeziku. Za udeležbo se je potrebno predhodno prijaviti do 29. junija 2015 preko elektronskega naslova andreja.sopic@pef.upr.si.

Predavanje je brezplačno.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino