Podari upanje

datum: 25.11.2015

kategorija: Novice


Letošnje leto je še posebej zaznamovano s humanitarnimi akcijami, ki so usmerjene v pomoč beguncem, ki iščejo boljše življenje v Evropi. Ob reševanju te velike humanitarne krize, pa bi tokrat želeli pozornost usmeriti bližje našim domovom in spomniti vsakega izmed nas, da se vsaka dobrodelnost najprej začne doma. Tako tokratno humanitarno akcijo usmerjamo na tiste, za katere smo kot skupnost najprej odgovorni – na najbolj ranljive skupine naše družbe, naše otroke in starejše občane.

V ponovni skrbi za otroke v varnih hišah in starejše obalne upokojence, vas prosimo, da se odzovete na humanitarno akcijo, ki poteka v okviru projekta Podari upanje.

Med prazniki naj bi obdarili:

  • otroke iz varnih hiš in materinskih domov po vsej Sloveniji,
  • otroke iz družin v stiski,
  • ter osamljene ostarele, ki so ob praznikih sami in si zaradi zelo nizkih pokojnin težko privoščijo osnovne življenjske potrebščine.  Zato jim bomo z drobno pozornostjo (kava, čaj, piškoti, simbolično darilce) polepšali praznike.

Zbiramo:
nove igrače, igre, sladkarije, oblačila, šolske potrebščine, idr. za vse starostne skupine otrok (tudi dojenčke) ter drobne pozornosti za ostarele krajane.

Kje in kdaj:
zbirna škatla bo v dekanatu UP PEF do 10. decembra 2015!

V upanju, da boste s svojim velikodušnim prispevkom sodelovali pri ustvarjanju čudovitega mozaika sreče, se vam vnaprej iz vsega srca iskreno zahvaljujeva. Naj se humanitarna pomoč prične v domačem okolju.

Lepo vas pozdravljava,
Mojca Kukanja Gabrijelčič in Marina Volk
 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino