Visoko priznanje za Giuliano Jelovčan

datum: 25.11.2015

kategorija: Novice


Zveza društev športnih pedagogov Slovenije je na 28. posvetu Zveze društev športnih pedagogov Slovenije, ki je potekala 20 in 21. novembra 2015 v Mariboru, podelila najvišje stanovsko priznanje Giuliani Jelovčan, predavateljici na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem, za dolgoletno delo na področju športa otrok in mladine.

Giuliana Jelovčan (3)

Svojo poklicno pot je Giuliana Jelovčan pričela na Osnovni šoli Antona Ukmarja v Kopru, kjer je poleg poučevanja športne vzgoje na razredni stopnji, vsa leta aktivno sodelovala tudi pri izvedbi hospitacijskih nastopih študentk  Pedagoške akademije iz Ljubljane. Po nadaljevanju študija na Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani  in na Srednji zdravstveni šoli v Celju, se je zaposlila na Osnovni šoli Šmarje pri Kopru, kjer je poučevala športno vzgojo in prvo pomoč, ter na  Osnovni šoli v Marezigah, kjer je poučevala športno vzgojo v mali šoli ter na razredni in predmetni stopnji. Od leta 2001 je kot predavateljica na področju športa zaposlena na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem. Danes zaključuje doktorski študij iz Specialne in rehabilitacijske pedagogike na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani.

Guliana Jelovčan se je vedno aktivno vključevala v različne projekte. Bila je vodja raziskovalnega projekta »Krepimo zdravje z gibanjem na prostem« in sodelovala pri projektu »Elementarni gibalni vzorci predšolskih otrok« , v katere so bili vključeni otroci obalnih vrtcev. Sodelovala je pri oblikovanju velikega števila publikacij  na področju predšolske vzgoje in športne vzgoje za najmlajše. V vseh teh letih ni nikoli pozabila na otroke, ki so potrebni pomoči.

Bila je, in je še vedno,  idejni in organizacijski vodja številnim dobrodelnim akcijam in dogodkom, predvsem za otroke obalnih vrtcev. Pohvalno je zlasti dejstvo, da v svoje aktivnosti vključuje vedno več študentov in študentk in jih na ta način ozavešča o pomenu prostovoljnega dela in dobrodelnosti.

Nagrajenki iskreno čestitamo!

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino