Izr. prof. dr. Darjo Felda, prejemnik nagrade RS za izjemne dosežke

datum: 05.10.2016

kategorija: Novice


Ljubljana, 4. oktober – Ob svetovnem dnevu učiteljev, ki ga obeležujemo 5. oktobra, je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport podelilo 11 nagrad Republike Slovenije na področju šolstva za leto 2016. Med prejemniki nagrade za izjemne dosežke na področju visokega šolstva je tudi letos visokošolski učitelj Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete, in sicer izr. prof. dr. Darjo Felda, ki je prejel nagrado za izjemne dosežke v visokem šolstvu.

Jubilejnega 50. podeljevanja najvišjih državnih nagrad Republike Slovenije na področju šolstva, ki je potekalo 4. oktobra v Grand Hotelu v Ljubljani, se je kot slavnostni govornik udeležil predsednik države Borut Pahor, prisotne pa je nagovorila tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič.  

Letos je odbor podelil na petih področjih, eno nagrado za predšolsko vzgojo v vrtcih, dve nagradi za osnovno šolo, eno nagrado za področje osnovnega glasbenega šolstva, pet nagrad za področje visokega šolstva in dve nagradi za področje izobraževanja otrok s posebnimi potrebami. Pet nagrad je odbor podelil za življenjsko delo, šest pa za izjemne dosežke na področju šolstva.  

Nagrado za izjemne dosežke na področju visokega šolstva je za leto 2016 prejel izr. prof. dr. Darjo Felda, prodekan za študijske zadeve in nosilec predmetov s področja matematike na Univerzi na Primorskem, Pedagoški fakulteti, ki je na področju didaktike in popularizacije matematike močno zaznamoval slovenski in mednarodni prostor.  

Nagrajencu iskreno čestitamo!  

Več informacij

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino