Odprti vrtovi Kopra - natečaj za »Najlepši vrt v mestu 2016«

datum: 11.10.2016

kategorija: Novice


Med zidovi starega mestnega jedra Kopra se skriva veliko prelepih vrtov, ki bodo odprli svoja vrata 22. oktobra. Domačini, lastniki vrtov, ki se bodo prijavili na natečaj »Najlepši vrt v mestu 2016« bodo navedenega dne obiskovalcem odprli svoja vrata in tekmovali za privlačno nagrado. Prireditev in natečaj organizira Bar Cameral v sodelovanju z Univerzo na Primorskem (Tina Cotič) in oblikovalko Nino Mršnik.

Vse do 18. oktobra poteka natečaj za »Najlepši vrt v mestu 2016«, ki ga organizira Bar Cameral v Kopru v sodelovanju z Univerzo na Primorskem (Tina Cotič) in oblikovalko Nino Mršnik. Med zidovi starega mestnega jedra Kopra se namreč skriva veliko prelepih vrtov, ki so prebivalcem in obiskovalcem mesta skriti. Čeprav vrtovi ne prispevajo bistveno k javni rabi mestnih površin, predstavljajo pomembno zgodovinsko plast mestnega zelenja z vidika ohranjanja zgodovinskega spomina.

Domačini, lastniki koprskih vrtov so vabljeni, da se prijavijo na natečaj »Najlepši vrt v mestu 2016«, in sicer tako, da do 18. oktobra pošljejo fotografije svojega vrta na elektronski naslov odprtivrtovi@gmail.com. K fotografijam in kratkemu opisu vrta je potrebno pripisati še osebne podatke (ime, priimek in naslov).

Natečaj se bo zaključil 22. oktobra 2016 v okviru prireditve »Odprti vrtovi Kopra«. S strokovno komisijo se bodo obiskovalci prireditve podali na ogled prijavljenih vrtov in skupaj izbrali najlepšega. Sprehod se bo zaključil na vrtu Pokrajinskega muzeja Koper, kjer bo ob glasbeni spremljavi, dobrem vinu in okusnih prigrizkih Hiše Refoška razglašen najlepši vrt v mestu. Zmagovalec bo nagrajen z bonom javnega podjetja Marjetica Koper d.o.o. v vrednosti 400 eurov. Unovčil ga bo lahko v Vrtnariji Škocjan.

Organizator: Bar Cameral
Soorganizator: Nina Mršnik in Tina Cotič (Univerza na Primorskem)
Sponzor nagrade: Javno podjetje Marjetica Koper d. o. o.
Medijski sponzor: Primorske novice in Radio Koper
Prireditev sofinancira: Mestna občina Koper
 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino