Bojan Šturm prejemnik priznanja za življenjsko delo v Zvezi učiteljev in trenerjev smučanja Slovenije

datum: 23.01.2017

kategorija: Novice


Decembra 2016  je Zveza učiteljev in trenerjev smučanja Slovenije (v nadaljevanju ZUTS) ob svečani akademiji, ob 80-letnici zveze, podelila osem priznanj za življenjsko delo v ZUTS. Med prejemniki je tudi Bojan Šturm, smučarski učitelj in predavatelj na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem.

V ZUTS, ki je vključena v Smučarsko zvezo Slovenije, je včlanjenih 113 organizacij, smučarskih društev in klubov. Posebej izpostavljen prispevek v svojem pedagoškem delovanju pri izobraževanju mladih učiteljev smučanja in predvsem za prispevek k učenju veščin smučanja, je med osmimi nagrajenci iz vse države priznanje za življenjsko delo prejel tudi Bojan Šturm, predavatelj na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem.

Bojan Šturm se je s smučanjem srečal med študijem na Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani. Kot športni pedagog je deloval na koprskih srednjih šolah, sedaj pa je predavatelj na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem. Šturm je vsestranski športnik in neumorni organizator smučarskih dogodkov. Je član državne izpitne komisije in predsednik Smučarskega kluba Capris, v okviru katerega prireja smučarski sejem in vsako zimo organizira smučarsko šolo v Forni di Sopra, kjer poučuje slovenske otroke. Smučarski klub Capris je v zadnjih letih postal eden od najbolj dejavnih klubov v Istri.

Nagrajencu iskreno čestitamo!

Več informacij

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino