Prva PEF olimpijada treh pedagoških fakultet in sprejem zmagovalcev

datum: 23.03.2017

kategorija: Novice


Ljubljana, 22. marec – Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta je včeraj organizirala prvo PEF olimpijado, športno in kulturno srečanje treh slovenskih pedagoških fakultet, iz Kopra, Ljubljane in Maribora. Na celodnevnem srečanju se je več kot 300 študentov pomerilo v različnih športnih disciplinah. V skupnem seštevku so zmagali študenti Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete.

Prva PEF olimpijada je 22. marca 2017 potekala na pobudo Univerze v Ljubljani, Pedagoške fakultete. Organizatorji so povabili študente vseh treh fakultet, ki so se prvič v zgodovini med seboj spopadli v različnih športnih disciplinah, in sicer v košarki, dvoranskem nogometu, odbojki in štafetnih igrah. Srečanja so se poleg športnikov udeležili tudi vsi pedagoški pevski zbori, ki so popestrili popoldansko in večerno druženje.

V okviru PEF olimpijade je potekalo še tradicionalno 18. srečanje vodstev pedagoških fakultet, ki so poleg tekočih zadev razpravljali tudi o pomembnosti povezovanja strokovnjakov in sodelovanja tako na študijskem kot obštudijskem področju.

Prvo mesto v skupnem seštevku so osvojili študenti Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete, ki so domov pripeljali prehodni pokal. Naslednje leto bo zato PEF olimpijada potekala v Kopru.

Vsem študentom, ki so nastopali na prireditvi, iskreno čestitamo. Uradni sprejem tekmovalcev in predaja pokala fakulteti v enoletno hrambo bo v torek, 28. marca 2017, ob 18. uri na dvorišču pred fakulteto (v primeru slabega vremena v atriju). Za prijetno druženje bodo poskrbeli moški in ženski akademski pevski zbor ter orkester UP PEF. Pridite in počastite zmagovalce.
 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino