Odprti vrtovi Kopra 2017 - podaljšan rok prijave

datum: 07.06.2017

kategorija: Novice


Ponovno je odprt natečaj za »Najlepši vrt v mestu 2017«, v okviru katerega bodo 24. junija obiskovalci dogodka glasovali za najlepšega. Letos bo na dogodku poskrbljeno tudi za najmlajše, saj Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem pripravlja otroško delavnico o mediteranskem rastlinstvu.

V soboto, 24. junija 2017, se bodo udeleženci dogodka "Odprti vrtovi Kopra" sprehodili po skritih, zelenih kotičkih mesta domačinov, ki bodo svoj vrt prijavili na natečaj, ter ob dobri glasbi, vinu in prigrizkih odkrili najlepšega. Dogodek se bo tako kot lansko leto zaključil v  Pokrajinskem muzeju Koper z razglasitvijo najlepšega. Zmagovalec bo s strani javnega podjetja Marjetica Koper d.o.o. prejel vrednostni bon.

Organizatorji dogodka vse lastnike vrtov v koprskem mestnem jedru pozivajo, da se preko elektronskega naslova odprtivrtovi@gmail.com ali osebno v Baru Cameral prijavo na natečaj. K prijavi je potrebno priložiti največ do pet fotografij in pripisati kratek opis vrta in osebne kontaktne podatke.

Letos bo na dogodku poskrbljeno tudi za najmlajše, saj bo Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem izvedla brezplačno otroško ustvarjalno delavnico "Mediteransko rastlinstvo". V okviru delavnice si bodo otroci (v skupini do 20) v spremstvu visokošolskih učiteljev in sodelavcev s fakultete (brez staršev) ogledali vrtove in spoznali mediteransko rastlinstvo. Otroci bodo prav tako izbrali svoj najljubši vrt in v Pokrajinskem muzeju Koper za zmagovalnega izdelali nagrado. Starši lahko svoje otroke stare od 6 do 12 let prijavite preko elektronskega naslova nastja.cotic@pef.upr.si ali osebno v Baru Cameral, in sicer do petka, 23. junija 2017.

Program dogodka
18.00 - Zbor udeležencev pri Baru Cameral (Čevljarska ulica 14, Koper), plačilo vstopnice in zbor otrok za ustvarjalno delavnico.
18.15 - Voden ogled po vrtovih s strokovno komisijo, ki jo sestavljajo Miloš Bartol (biolog), Mojca Maljevac (Radio Koper), Andraž Seifert (arhitekt).
20.30 - Zaključna prireditev v Pokrajinskem muzeju Koper, razglasitev najlepšega vrta v mestu in koncert.

Vstopnica v višini 5,00 EUR zajema:
- voden ogled vrtov,
- vrečko s kozarcem,
- degustacijo vin (Vinakoper),
- prigrizke (Hiša refoška, Okusi Istre, Gostilna Miranda, New Bakery, Hiša De Rin),
- koncert (Godalna zasedba Glasbene šole Izola).

S prireditvijo, ki jo organizira Bar Cameral  v sodelovanju s Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem, se želi povezati občane in pokazati skrite kotičke mesta ter na takšen način spodbuditi k trajnostnem razvoju in širitvi zasebnih zelenih površin v mestu.

Več o lanskem dogodku in odličnem odzivu obiskovalcev si lahko preberete na spodnjih povezavah:
www.primorske.si/Novice/Istra/Koper---mesto-skritih-vrtov,
- www.primorske.si/Novice/Istra/Odprti-vrtovi-Kopra-privabili-gruco-obiskovalcev-f.
 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino