Odprtje gostujoče slikarske razstave Tine Pavlovič

datum: 20.10.2017

kategorija: NoviceUniverza na Primorskem, Pedagoška fakulteta, v okviru Centra za umetnost in oblikovanje UP PEF vabi na odprtje gostujoče slikarske razstave »POT« Tine Pavlovič, ki bo v sredo, 25. oktobra, ob 13.00 v atriju fakultete (Cankarjeva 5, Koper).

Razstava bo postavljena na ogled od 25. oktobra do 13. novembra.

V okviru predmeta Didaktike športne vzgoje vabljeni tudi na predavanje Tine Pavlovič, ki bo spregovorila o svoji poti 7. novembra ob 11.00 v predavalnici FM3 (v pritličju fakultete).
 

Razstava Pot


Tina Pavlovič se je s slikarstvom spoznala po usodni nesreči s padalom leta 1999. Zlomila so je vratno hrbtenico in postala je tetraplegik. Tri leta po poškodbi je nadaljevala s študijem in tako je postala univerzitetna profesorica biologije in gospodinjstva. Želja po likovni obliki izražanja so jo leta 2007 pripeljali v okrog slikarjev in slikark, ki slikajo z usti ali nogami. Nagel napredek pod mentorstvom likovnega pedagoga Rassa Causeviga ter številnih slikarskih kolegov so ji že leta 2009 zagotovili štipendijo Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami (VDMFK), s sedežem v Liechtensteinu. Aktivno se udeležuje mednarodnih slikarskih dejavnosti, slikarskih kolonij in delavnic. Sodelovala je že na okoli 50 skupinskih razstavah v Sloveniji in v tujini. Veliko se je posvečala tematiki iz sveta narave, živalstva in rastlinstva, kar je bila njena smer študija. Na ta način je povezala ljubezen do slikanja z ljubeznijo do narave. Vse bolj pa jo navdušujejo tudi krajinski motivi, preko katerih vzpostavi svojstven stik z naravo.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino