Čez dober teden zaključna prireditev PKP: Novim izzivom naproti

datum: 06.11.2017

kategorija: Novice


Vabljeni vsi, ki ste sodelovali v projektih Po kreativni poti do znanja (PKP), in tisti, ki vas zanima, do katerih kreativnih rešitev so prišli študenti pod mentorstvom visokošolskih učiteljev in strokovnjakov iz gospodarstva, na prireditev Novim izzivom naproti, ki bo v torek, 14. novembra 2017, v Ljubljani.

Prireditev organizira Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije ob zaključku razpisa Po kreativni poti do znanja (PKP) z željo, da bi širši javnosti predstavil in pokazal odlične rezultate 212 projektov, ki so bili sofinancirani tudi iz evropskih sredstev. Vanje je bilo vključenih več kot 1600 študentov in 224 pedagoških delavcev z vseh štirih slovenskih univerz ter 333 mentorjev iz gospodarstva oziroma neprofitnih organizacij, ki so iskali kreativne rešitve za izzive, s katerimi se srečujejo v gospodarstvu.

Univerza na Primorskem je v letošnjem letu v programu Projektno delo z gospodarstvom in negospodarstvom v lokalnem in regionalnem okolju – Po kreativni poti do znanja 2016–2020 (PKP) sodelovala s 26 projekti, v katere so bili vključeni pedagoški mentorji in študenti z vseh članic univerze.

Prireditev Novim izzivom naproti bo potekala v torek, 14. novembra 2017,  od 9.30 do 15.15 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani po naslednjem programu.

Prvi del dogodka bo zaznamovalo zanimivo in koristno predavanje Matije Goljarja, javnosti poznanega kot voditelja oddaje Štartaj Slovenija, ki pa je tudi ustanovitelj podjetja in vodja Ustvarjalnika. Prisotnim bo razkril skrivnosti trženjskih uspehov, jih seznanil z možnostmi vstopov na trg, postregel s primeri dobrih praks ter jih spodbudil in motiviral pri oblikovanju ekipe in začetkih start up podjetništva.

V drugem delu bodo predstavljeni rezultati, produkti in storitve, ki so nastali med izvajanjem razpisa, predstavljenih bo nekaj najboljših projektov, ki se bodo potegovali za naziv »naj projekt PKP 2017«. Najboljši projekt bo prejel spodbudno nagrado.

Več informacij o dogodku v objavi Sklada, po e-pošti in telefonu: 01 434 15 74. Udeležba je brezplačna, število mest je omejeno, prijave so možne do zapolnitve prostih mest oz. do 10. novembra 2017 tukaj.

Program Projektno delo z gospodarstvom in negospodarstvom v lokalnem in regionalnem okolju – Po kreativni poti do znanja 2016–2020 (PKP) – ki ga je potrdila ga je Služba vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, sofinancirata ga Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, izvaja pa Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS – je namenjen spodbujanju povezovanja in sodelovanja visokošolskih študentov in učiteljev z gospodarskim in negospodarskim okoljem.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino