Na prvem medrazrednem tekmovanju zmagale Babe žabe

datum: 02.02.2018

kategorija: Novice


Sredi januarja je na koprski Pedagoški fakulteti potekalo prvo tekmovanje med posameznimi letniki – medrazredno tekmovanje. V devetih različnih športnih in zabavnih igrah je tekmovalo osem različnih razredov.

Študentski svet UP PEF, ki je organiziral tekmovanje, je pripravil igre z naslovi: Pod vodo, tek po stopnicah, balon na človeški mizi, labirint, met na koš, zadeni flaško, mesto letakov, žretje bobi palčk in sestavi špagetni stolp. Vse so temeljile na ekipnem sodelovanju. 

Tekmovanje se je organiziralo z namenom, da se posamezni letniki pred zahtevnim izpitnim obdobjem spoznajo in družijo med seboj. Hkrati pa je bila to   priprava za večjo, mednarodno PEF olimpijado, ki bo konec aprila potekala v organizaciji UP PEF, na njej pa bodo tekmovale še Ljubljanska in Mariborska fakulteta ter nekaj fakultet z držav bivše skupne države.

Januarsko tekmovanje se je sklenilo s skupnim kvizom o poznavanju UP PEF in Univerze na Primorskem. Bodoči pedagogi so navdušili z poznavanjem UP PEF, nekoliko manj pa so seznanjeni z delom UP. Ne glede na rezultate kviza pa so ponosne zmagovalke postale predstavnice tretjega letnika vis. strok. štud. prog. Predšolska vzgoja, skupina z imenom »Babe žabe,« ki so imele med drugim tudi najbolj številčno in glasno podporo s strani navijačev. Drugo mesto so zasedli fantje tretjega letnika univ. štud. prog. Razredni pouk »Janeževec 3PM.« Tretji pa so bili »R(I)P-ovci« mešana skupina prvega letnika univ. štud. prog. Razredni pouk.

Lovrenc Habe

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino