Dogodki UP PEF v Tednu UP 2018

datum: 20.02.2018

kategorija: Novice


Teden UP bo letos potekal od 12. do 18. marca 2018. Tudi tokrat je UP PEF za to priložnost pripravil različne dogodke. Med njimi izpostavljamo predavanje, okroglo mizo in delavnico vis. učiteljev in študentov mag. štud. prog. druge stopnje Izobraževanje odraslih in razvoj kariere, ki so se osredotočili na temo iskanja zaposlitve.  Udeležencem bodo podali ključne informacije, ki jim bodo v pomoč pri iskanju želene službe v času, ko ni več vseživljenjskih poklicev.

Vsi dogodki razen seminarja Centra za vseživljenjsko učenje UP PEF so brezplačni.

Celoten program Tedna UP

DatumUraDogodekOpisLokacija
12. 3. 201815.00Izobraževanje odraslih in razvoj kariere: Hitro do službe - kako vas delodajalci dojemajo na razgovoru in kako razmišljajo o vas?

S predavateljico z magistrskega štud. prog. Izobraževanje odraslih in razvoj kariere dr. Saro Brezigar bodo udeleženci predavanja spoznali, kako delodajalci razmišljajo, ko povabijo kandidate na razgovor, kakšne so njihove prioritete pri zaposlovanju, kaj jih najbolj skrbi, kaj od kandidata pričakujejo. Udeleženci bodo izvedeli vse ključne informacije, ki jim bodo v pomoč pri iskanju želene službe.

UP PEF, predavalnica P1
12. 3. 201817.00Prostori pravljic

Pravljice so se naselile v koščke lepenke, na stare rjuhe, na odrabljeno embalažo, v nogavice brez parov ... Take so se predstavile otrokom v vrtcih, knjižnici, kulturnem domu, doma, pokukale so celo na drugo stran meja. Zdaj se bodo naselile tudi na Pedagoško fakulteto. Ker so bile razstavljene zgodbe namenjene življenju na lutkovnem odru, bodo za vas, ki boste šli mimo, predstavljale zanimive uganke in morda koga za hip vrnile v otroštvo. V ponedeljek popoldan pa si boste nekaj miniaturnih lutkovnih predstav lahko ogledali v živo.

Avtorji razstave in predstav: študentje zadnje generacije bodočih vzgojiteljev na UP PEF, ki jih bomo drugo leto zelo pogrešali.
Mentorica: izr. prof. Jelena Sitar Cvetko

UP PEF in predavalnica P4
13. 3. 201817.00Okrogla miza UPPEF in ŠOUP Akademije: Zaposljivost in razvoj kariere

Pričenja se prva ŠOUP Akademija, ki je ena od šestih neformalnih predavanj, s katerimi ŠOUP poskuša študentom UP predati nova znanja, kompetence ter veščine, s ciljem izboljšanja študentskega življenja.

Na okrogli mizi bodo predavatelji magistrskega študijskega programa Izobraževanje odraslih in razvoj kariere in študenti razmišljali o sodobnem razvijanju kariere. Sodoben koncept razvijanja zaposljivosti zahteva od posameznika drugačen pogled na sebe, svoje izobraževanje in poklicno pot. Odpirajo se vprašanja, kako postati in ostati zanimiv za delodajalce ob spremenljivem dogajanju na trgu dela. Udeleženci okrogle mize bodo pridobili koristne informacije o iskanju zaposlitve, v času ko ni več vseživljenjskih poklicev.

Sodelujoči: izr. prof. dr. Dejan Hozjan (moderator), prof. dr. Jurka Lepičnik Vodopivec, doc. dr. Beno Arnejčič in Tjaša Kodelja.

Po okrogli mizi sledi delavnica Naučimo se uporabljati metodo »Elevator Pitch« pri iskanju službe.

Študentski center UP
13. 3. 201818.00Naučimo se uporabljati metodo »Elevator Pitch« pri iskanju službeMetoda »Elevator Pitch« je v svetu uveljavljena metoda hitrega sporočanja informacij. Njena uporabnost se odraža tudi na področju iskanja zaposlitve, ko morajo kandidati v kratkem času prepričati bodočega delodajalca, da so najboljši za razpisano delovno mesto. Z delavnico se bodo udeleženci naučili prav slednje. Izvedli jo bodo visokošolski učitelji in študenti z magistrskega štud. prog. Izobraževanje odraslih in razvoj kariere.

Sodelujoči: doc. dr. Maja Mezgec, dr. Nina Krmac, Mirela Pekica
Študentski center UP
14. 3. 201810.00Predstavitev publikacij UPPEFUP PEF in Založba Univerze na Primorskem vabita na predstavitev publikacij.
Predstavljena bodo dela iz zbirke Ludus, ki so izšla v zadnjih dveh letih. Gre za knjižne novosti s področja vzgoje in izobraževanja, ki se odlikujejo po svoji akademski in strokovni utemeljenosti. Dela bodo predstavili nekateri avtorji monografij.
Palača Armerija UP, sejna soba
14. 3. 201812.00Razglas najboljšega študentskega haikujaDo 14. februarja 2018 je potekal nagradni natečaj za najboljši študentski haiku, ki ga je v sodelovanju s Centrom za umetnost in oblikovanje UP PEF razpisal Študentski svet UP PEF. Tričlanska komisija (dr. Vida Medved Udovič, dr. Barbara Zorman in Petra Sadar) je izbrala tri najboljše. Predstavljeni in nagrajeni bodo v Tednu UP. Ustavite čas, izostrite čustva in vabljeni.Atrij UP PEF
14. 3. 201816.00Seminar Centra za vseživljenjsko učenje UP PEF: Preverjanje in ocenjevanje matematikeCenter za vseživljenjsko učenje UP PEF 28. februarja in 14. marca 2018 organizira usposabljanje učiteljev razrednega pouka s področja matematike. Seminar bo izvedla izr. prof. dr. Amalija Žakelj. Obvezna je predhodna prijava (https://goo.gl/Ep246z).UP PEF, predavalnica P4
15. 3. 201814.00Pomlad - odprtje slikarskih del Metke Krašovec
Lahko bi živela kjerkoli, a vedno hrepeni po Mediteranu. Njene pokrajine so Istra, Toskana, Provansa, jug Španije, Grčija z otoki, Dalmacija, Levant.Ves čas ima občutek, da je v Ljubljani le začasno, saj se je od rojstva z družino neprestano selila.V Kopru bo 15. 3., ko ji bo rektor prof. dr. Dragan Marušična 15. slovesni akademiji Univerze na Primorskempodelil naziv častne doktorice. Ob tej priložnosti bomo v Galeriji Meduza predstavili izbrana slikarska dela iz njene zasebne zbirke. Dela bodo na ogled do 23. 3.2018.Galerija Meduza
17. 3. 201820.00UP PEF na Primorska pojeTudi na letošnji reviji pevskih zborov, ki poteka od 2. marca do 22. aprila 2018, sodeluje UP PEF, in sicer bodo v soboto nastopili Fantovska pevska skupina pod mentorstvom dr. Barbare Kopačin in Dekliški pevski zbor pod mentorstvom Andreja Štucin Cergol.Kulturni dom Vrtovin

 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino