Živim umetnost: Filmska osnovna šola - kako vključiti film v šolo

datum: 23.05.2018

kategorija: Novice


31. maj 2018 ob 17. uri

Center mladih Koper

LOGO skum

Na dogodku bo filmsko-vzgojna strokovnjakinja Petra Gajžler predstavila metode in pristope za uporabo različnih zvrsti filma v šolskih dejavnostih. Predstavljeni bodo konkretni primeri vzgojnega dela s kratkim filmom.

Vstop je prost.

FILMSKA OSNOVNA ŠOLA
Filmska osnovna šola je petletni projekt Art kino mreže Slovenije (AKMS), ki ponuja redno in sistematično izobraževanje o filmu in filmski vzgoji, spodbuja dialog med izobraževalnim in kulturnim sektorjem ter mladimi in veča dostopnost do filmsko-vzgojnih vsebin po celotni Sloveniji. Skupaj s člani AKMS in različnimi kulturnimi ustanovami ter posamezniki izvaja skupna strokovna usposabljanja na področju filma ter filmske vzgoje, namenjena strokovnim delavcem v osnovnih šolah, kulturnim delavcem na področju filma ter študentom visokošolskih zavodov. Vodja projekta Petra Gajžler bo predstavila program strokovnih usposabljanj projekta s predstavitvijo ene izmed metode izvajanja filmske vzgoje ter enotno informacijsko spletišče Šola filma, ki ga projekt vzpostavlja skupaj s partnerskim projektom Razumevanje filma (Slovenska kinoteka).

PETRA GAJŽLER
Petra Gajžler (1986) je diplomirana kulturologinja, ki se s filmsko-vzgojno pedagogiko poklicno ukvarja od leta 2014, ko je bila zaposlena kot filmsko-vzgojna delavka na projektu Nacionalni filmsko-vzgojni program v Art kino mreži Slovenije (AKMS). Izvaja pogovore ob šolskih filmskih projekcijah v AKMS in Kinodvoru, je mentorica na delavnicah optičnih igrač in animiranega filma vzgojno-izobraževalnega programa animiranega filma Slon ter piše in ureja pedagoška gradiva ob filmih za otroke in mlade. Na 27. Liffu je bila mentorica mladinske žirije Kinotrip, leta 2017 pa je delovala tudi kot koordinatorka mednarodnega festivala Kinotrip. Trenutno vodi 5-letni projekt AKMS Filmska osnovna šola, ki na nacionalni ravni usposablja strokovne delavce osnovnih šol o filmski vzgoji in filmu.

Razvijanje sporazumevalnih zmožnosti s kulturno umetnostno vzgojo (SKUM)

Logotip RS za SKUM

_____________________________________________________________________
Operacijo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino