Prehod mladih s posebnimi potrebami iz šole na trg dela

datum: 27.11.2018

kategorija: Novice


UP PEF vabi na gostujoče predavanje mag. Maja Zovko Stele z Združenja izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije v RS z naslovom Prehod mladih s posebnimi potrebami iz šole na trg dela, ki bo v sredo, 5. decembra 2018, od 13. do 14. ure v predavalnici FM3 (pritličje UP PEF, Cankarjeva 5, Koper).

Gostujoče predavanje, ki bo potekalo na povabilo Monike Kuntner v okviru predavanj Šolsko svetovalno delo za študente magistrskega študijskega programa druge stopnje Inkluzivna pedagogika, je namenjeno seznanjenju s projektom, projektnimi vsebinami in tudi s primeri dobre prakse, ki dokazujejo učinkovitost modela.

________________________________________________________________________

Prehod s področja izobraževanja v delovno sfero, še posebej v prvo zaposlitev, je pogosto težaven korak za vsakega mladostnika. Mladi s posebnimi potrebami pa imajo pri prehodu še več težav. Podatki kažejo, da jih velika večina po končanem šolanju ostane doma in so le redki tisti, ki se takoj po končanem šolanju tudi zaposlijo. Iskanju in razvijanju rešitev za prehod mladih s posebnimi potrebami iz šole na trg dela, je namenjen projekt PREHOD MLADIH. Projekt s celostnim pristopom in sistematičnimi projektnimi vsebinami vpliva na večjo socialno vključenost mladih s posebnimi potrebami ter prispeva k oblikovanju enotnega podpornega okolja kot vmesnika med šolo in trgom dela za opolnomočeni vstop ciljne skupine na trg dela. Ciljna skupina projekta so mladi s posebnimi potrebami, ki jim skozi projekt nudimo podporo in strokovno spremljanje pri prehodu na trg dela.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino