Gostujoče predavanje doc. dr. Linde Juraković: Menadžement u obrazovanju

datum: 27.03.2019

kategorija: Novice


UP PEF vabi na gostujoče predavanje doc. dr. Linda Juraković (Sveučilište u Puli, Fakultet za informatiko) z naslovom Menadžement u obrazovanju, ki bo potekalo v torek, 2. aprila 2019, ob 11. uri v predavalnici P4 na UP PEF (II. nadstr., Cankarjeva 5, Koper).

Predavanje bo potekalo v okviru predmeta Oblikovanje predmeta in vodenja učeče skupnosti nosilke dr. Jurke Lepičnik Vodopivec. Potekalo bo v hrvaškem jeziku, in sicer za študente 2. letnika univerzitetnega študijskega programa Pedagogika in za zunanje udeležence.

__________________________________________________________________________

Sodobni menedžment vzgojno izobraževalnih institucij obravnavamo kot družbeno entiteto, ki komunicira z vsemi segmenti in procesi z gospodarstvom. Lokalno skupnostjo, ministrstvi, evropskimi trendi. Sodobni menedžment vzgojno izobraževalnih institucij percipiramo tudi kot strokovni tim in celovito vzgojno-izobraževalno klimo koncipirajo na interdisciplinarnosti, transdisciplinarnosti, multidisciplinarnosti. Družba (gospodarstvo) in šolsko okolje sta entiteti, ki ne moreta delovati neodvisno eno od drugega. Zato obstoječi vzgojno-izobraževalni sistem zahteva uvajanje menedžmenta v šole.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino