Mednarodni simpozij "Ali je inkluzija iluzija?"

datum: 09.05.2019

kategorija: Novice


Vljudno vabljeni na mednarodni simpozij ALI JE INKLUZIJA ILUZIJA?, ki bo potekal od 10. do 11. maja 2019 v Moderni galeriji na Cankarjevi 15 v Ljubljani.

Na simpoziju bodo sodelovali domači in tuji strokovnjaki s področja inkluzivnega izobraževanja in gledališke pedagogike, in sicer tudi doc. dr. Aksinja Kermauner s Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem.

Simpozij bo potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Namen simpozija je izmenjava mnenj in praktičnih izkušenj na področju vključujočega učenja, povezovanje deležnikov, predstavitev primerov dobre prakse ter spoznavanje tehnik Drame v izobraževanju, kot učinkovitega učnega orodja za spodbujanje vključujočega učenja. Simpozij je prvi osrednji dogodek v sklopu evropskega projekta JOIN IN & make a change (Erasmus + v okviru Ključnega ukrepa 3 – podpora za reformo politik; Socialno vključevanje in skupne vrednote: prispevek na področju izobraževanja in usposabljanja).

Organizator simpozija je Društvo Taka Tuka v sodelovanju z Evropsko agencijo za izobraževanje oseb s posebnimi potrebami in inkluzivno izobraževanje, Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti, OŠ Franceta Bevka in ZGN Ljubljana.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino