Primorska študijska pot in razstava Od PEFa do Triglava v Evropskem tednu mobilnosti

datum: 12.08.2019

kategorija: Novice


UP PEF v okviru Evropskega Tedna mobilnosti 2019, ki poteka od 16. do 22. septembra pod sloganom »Gremo peš«, in študentskega projekta Od PEFa do Triglava, v torek, 17. septembra 2019, vabi na Primorsko študijsko pot in razstavo Od PEFa do Triglava.

V okviru dogodka se bodo otroci iz koprskih vrtcev ob pomoči študentov ter visokošolskih učiteljev in sodelavcev s področja kineziologinje in didaktike športne vzgoje na UP PEF podali na Primorsko študijsko pot, ki jih bo vodila od fakultete do fakultete Univerze na Primorskem. Naučili se bodo slediti markacijam, zbirali bodo žige in izvedli planinske vaje.

V atriju UP PEF pa bo v okviru študentskega projekta postavljena razstava pohodniških priprav, ki jih je v študijskem letu 2018/2019 organiziral Študentski svet UP PEF. Razstava bo postavljena na ogled do 17. oktobra 2019.

O projektu Od PEFa do Triglava
Ker se tudi študentje premalo gibajo, se je Študentski svet UP PEF na začetku študijskega leta 2018/2019 odločil temu narediti konec in spodbuditi sovrstnike k slovenskemu nacionalnemu športu - pohodništvu, ter si za cilj zadal pohod na Triglav, ki je/bo potekal 1. septembra 2019. V Evropskem tednu mobilnosti bodo razstavljene fotografije s planinskih priprav na najvišji slovenski vrh.
 

O Evropskem tednu mobilnosti v Kopru

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino