Večgeneracijski ogled dokumentarnega filma Prosti čas nekoč

datum: 20.11.2019

kategorija: Novice


Študentski svet UP PEF v okviru projekta Od PEFa do Oskarja in Center dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper vabita na večgeneracijski ogled dokumentarnega filma Prosti čas nekoč 27. novembra 2019 ob 17.30 v Tomos Avtomatik delovišču (Nazorjev trg 5, Koper – pritličje Tomosovega nebotičnika).

Po ogledu filma bo sledil pogovor, ki ga bo vodil Lovrenc Habe z UP PEF, in obujanje spominov domačinov.

_____________________________________________________________________________

Temo dokumentarnega filma razkriva že naslov: Prosti čas nekoč. V njem so mladi, ki prihajajo vsako leto v Zadlog iz cele Slovenije, odkrivali zgodbe, ki jih v sebi nosi osem starejših občanov, prebivalcev Črnega Vrha nad Idrijo in okoliških krajev. Dotaknejo se prostega časa v letih pred in po drugi svetovni vojni, praznovanj, spominov na šolska leta in osvajanja življenjskega partnerja. Film je obogaten s številnimi starejšimi fotografijami, dodani pa so tudi igrani elementi igralcev.

Film je ustvarila skupina študentov z Univerze na Primorskem in Univerze v Ljubljani.


V pogovoru so sodelovali:  Ana Rupnik, Ljudmila Čuk – Medvedova Milka, Damjan Lampe, Sonja Habe, Marija Čuk, Pavla Rudolf, Karolina Kavčič in Tončka Tratnik.
Igrali so: Miha Štilec, Štefan Habe, Anja Stare, Andraž Corn, Beta Habe, Urban Podgrajšek, Jordana Habe, Srečko Habe, Robert Osolnik
Režija in produkcija: Lovrenc Habe
Vprašanja in besedilo: Katarina Rudolf Kavčič
Montaža: Urban Podgrajšek
Snemanje: Andraž Corn, Lovrenc Habe, Robert Osolnik, Urban Podgrajšek, Nika Čepin
Priprava plakatov: Nika Čepin
Bral: Matej Sukič
Produkcija: Lovrenc Habe, TV Zadlog, KUD Sloga Črni Vrh
Zadlog, 2019
Vse foto: Arhiv TV Zadlog

_____________________________________________________________________________

Študentski svet UP PEF v študijskem letu 2019/2020 pripravlja nov projekt Od PEFa do Oskarja, s katerim želi študentom približati filmsko kulturo oziroma zgodovino, žanre in produkcijo tega medija. Filmska pismenost se namreč umešča v širšo avdiovizualno pismenost, ki omogoča aktivno udeležbo v sodobni družbi, zato je to pomembna kompetenca vseh bodočih učiteljev, vzgojiteljev in pedagogov. V okviru projekta si bomo ogledali več filmov in pomembnih slovenskih filmskih ustanov, se srečali s filmskimi ustvarjalci ter se udeležili predavanj o filmski vzgoji in se preizkusili v ustvarjanju kratkega filma.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino