Rap VS Poezija = Drill & Masayah VS dr. Igor Saksida

datum: 25.11.2019

kategorija: Novice


Cenjeni PEF-ovci in PEF-ovke! Ste pripravljeni na pravi lirični spektakel? Za vas pripravljamo koncert Drilla, Masayah in dr. Igorja Sakside 11. decembra 2019 ob 20. uri v Centru mladih Koper.

____________________________________________________________________________

Rapper Drill je že nekaj let steber obalne hip hop scene, vse bolj pa se uveljvalja tudi drugje po Sloveniji. Za sabo ima že kar 4 solo albume, njegov stil pa seže vse od klasičnega boombapa na platah Nuklearna zima in Tramontana besed, kot tudi do trapa na njegovem zadnjem izdanem albumu Ribolov z dinamitom. V zadnjih letih je nanizal tudi kar nekaj sodelovanj tako v pop (z Leo Sirk) kot tudi reperski sceni (Emkej, Mrigz & Ghet ...). Pred kratkim je izdal singel "Bolani doktor" iz prihajajočega albuma "Petra", ki najverjetneje izide naslednje leto.

Masayah je 18-letna rapperka iz Ankarana, ki se poleg hip hopa ukvarja tudi s petjem in igranjem kitare. Njen mentor je kdo drug kot Bolani doktor aka Drill, z njim pa nastopa tudi po raznih odrih po vsej Sloveniji. Izdala je dva singla - "Pusto" in "Da blo bi", njen solo album pa lahko pričakujemo naslednje leto.

Dr. Igor Saksida je profesor mladinske književnosti na pedagoški fakulteti v Kopru in Ljubljani, v prostem času pa velik privrženec rapa in podpornik slovenske hip hop scene. Sam je velik ljubitelj poezije, ustvarja in nastopa tudi s Trkajem, pravi pa da nekaj kuhajo tudi z Drillom in Masayah, vendar te informacije se niso javno znane.

What's the deal? You know the DRILL!

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino