Gostujoče predavanje Konceptualna in strukturna opredelitev nasilja – vzroki in posledice

datum: 04.12.2019

kategorija: Novice


Gostujoče predavanje
Konceptualna in strukturna opredelitev nasilja – vzroki in posledice
11. 12. 2019 ob 17.00 na UP FM Velika predavalnica


Vsak otrok in mladostnik si zasluži živeti v svetu, kjer se počuti varno, močno in svobodno. Žal je marsikdo vsakodnevno izpostavljen različnim oblikam nasilja, posledice le tega pa so vidne na njihovem telesnem in duševnem zdravju.

Kljub temu, da jih ne moremo povsem zaščititi pred nasiljem ali zlorabo, je odgovornost pedagoških delavk in delavcev, da se seznanijo z dejstvi o nasilju, njihovimi pojavnimi oblikami ter gradijo svoje znanje na področju primarne preventive. Z novo pridobljenim znanjem bodo prepoznali nasilje, ustrezno reagirali in pri žrtvah nasilja krepili vire pomoči ter jih naučili, kako razvijati zdrave in varne medosebne odnose.

V študijskem letu 2019/2020 smo na pobudo študentk različnih študijskih smeri Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete (UP PEF) začeli z izvajanjem projekta »Reagiraj! Nisi sama, nisi sam«. Projekt je zastavljen dolgoročno, pri čemer bomo s pomočjo pedagoških mentorjev doc. dr. Mateje Marovič in Marka Gavriloskega, asist. ter vabljenih strokovnjakinj_ov organizirali aktivnosti, delavnice, predavanja in ostale dogodke za bodoče pedagoške delavke_ce.

Vabljeni na 2. gostujoče predavanje v sklopu projekta Reagiraj! Nisi sama – nisi sam. Tokratna predavateljica bo Polona Greif, univ. dipl. socialna pedagoginja s strokovnim izpitom iz socialnega varstva, ki je svoje strokovno področje nadgradila še s študijem Zakonske in družinske terapije. Zaposlena je na Študijsko-raziskovalnem centru za družino, kjer izvaja individualne, partnerske in družinske terapije. Prav tako pa izvaja še različne delavnice, predavanja in se kot strokovna podpora udeležuje letovanj za otroke.

Polona Greif bo 11. decembra ob 17.00 na UP FM Velika predavalnica na podlagi praktičnega in teoretičnega – psihoterapevtskega ter socialno pedagoškega – znanja spregovorila o konceptualni in strukturni opredelitvi nasilja ter vzrokih in posledicah le-tega.

K udeležbi vabimo študentke in študente ter vse pedagoške in strokovne delavce Univerze na Primorskem kot tudi ostalo zainteresirano javnost.

Se vidimo in skupaj reagirajmo!
Organizacijski odbor projekta
 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino