Igrivi pust ob mednarodnem dnevu maternega jezika

datum: 17.02.2020

kategorija: Novice


Dogodek je odpovedan in prestavljen na marec 2020.

Tudi letos bodo študentje 4. letnika univ. štud. prog. Razredni pouk na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem obeležili mednarodni dan maternega jezika, saj bodo pod mentorstvom dr. Barbare Baloh in dr. Martine Mejak za učence iz Osnovne šole Pier Paolo Vergerio il Vecchio v Centru mladih Koper (Gregoričičeva ulica 4. Koper) od 9.00 do 11.00 izvajali jezikovne delavnice.

Pri tem si bodo pomagali z didaktičnimi igrami, ki so jih pod mentorskim vodstvom dr. Barbare Baloh študentje pripravili in izdelali v okviru predmeta Didaktika slovenščine 1. Pustni torek bo zato pravi čas, da se bodoči učitelji poigrajo z učenci in preizkusijo svoje izdelke. Nastalo jih je več kot šestdeset, zato vsi ne bodo vključeni v delavnico, zato pa bodo postavljeni na ogled.

Poleg tega bodo študentje z učenci iz osnovne šole z italijanskim učnim jezikom spoznali različno materinščino ter začutili raznolikost in pestrost jezika v skupnosti.

Spoštovanje jezikov je temelj dobrega dialoga in način ohranjanja, zato je Organizacija Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo (UNESCO) določila 21. februar za mednarodni dan maternega jezika. Datum je bil izbran kot spomin na ubite študente z Univerze v Daki leta 1952, ki so zahtevali uradno rabo svojega jezika.

_____________________________________________________________________________

Dogodek bo obeležil tudi Dekliški pevski zbor UP PEF s koncertom Besede, misli, glasba - vir identitete v torek, 18. februarja 2020, ob 19.00 v avli palače Armerija Univerze na Primorskem (Titov trg 4, Koper).

Več informacij

_____________________________________________________________________________

V počastitev dneva materinščine vabljeni tudi na okroglo mizo Slovenščina – jezik moje stroke, ki bo v petek, 21. februarja 2020, na UP PEF.

Več informacij še sledi.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino