Medvrstniško in spletno nasilje v obdobju mladostništva

datum: 25.02.2020

kategorija: Novice

 

Vsak otrok in mladostnik si zasluži živeti v svetu, kjer se počuti varno, močno in svobodno. Žal je marsikdo vsakodnevno izpostavljen različnim oblikam nasilja, posledice le tega pa so vidne na njihovem telesnem in duševnem zdravju.
 
Kljub temu, da jih ne moremo povsem zaščititi pred nasiljem ali zlorabo, je odgovornost pedagoških delavk in delavcev, da se seznanijo z dejstvi o nasilju, njihovimi pojavnimi oblikami ter gradijo svoje znanje na področju primarne preventive. Z novo pridobljenim znanjem bodo prepoznali nasilje, ustrezno reagirali in pri žrtvah nasilja krepili vire pomoči ter jih naučili, kako razvijati zdrave in varne medosebne odnose.
 
Vabljeni na 5. gostujoče predavanje v sklopu projekta “Reagiraj Nisi sama – nisi sam” z naslovom Medvrstniško in spletno nasilje v obdobju mladostništva.

Tokratna predavateljica bo Tina Pivec, magistrica psihologije in mlada raziskovalka, zaposlena na Pedagoškem inštitutu v Ljubljani. Njen znanstvenoraziskovalni interes predstavljata področji pedagoške in razvojne psihologije. V sklopu doktorskega študija pa se ukvarja z medvrstniškim nasiljem, agresivnostjo in pozitivnim razvojem mladim.

Predavanje bo potekalo v prostorih UP FM (velika predavalnica), 3. marca 2020 ob 17. uri.

 
K udeležbi vabimo študentke in študente UP, vse pedagoške in strokovne delavce Univerze na Primorskem ter drugo zainteresirano javnost.
 
Se vidimo in skupaj reagirajmo!

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino