Prva spletna interaktivna predstavitev knjige Poti svobode

datum: 27.05.2020

kategorija: Novice


Vabljeni na prvo spletno interaktivno predstavitev knjige Poti svobode, ki bo potekala v četrtek, 28. maja 2020, ob 16.00 v okviru projektu PRINO in v organizaciji Založbe Malinc.
_______________________________________________________________________

VSEBINA
Ob mladinskem romanu Maite Carranza Poti svobode bomo v interaktivnem spletnem seminarju na različne načine spregovorili o dogajanju v času španske državljanske vojne.

KOMU JE NAMENJEN
Učencem zadnje triade OŠ, srednješolcem in vsem, ki se jim sporočilo preteklosti zdi še danes aktualno.

KAJ SE BOMO NAUČILI
Na različne načine (prek knjige, pogovora, okrogle mize, dokumentarne oddaje, radijskega prispevka, kviza, predvsem pa dejavnega sodelovanja) se bomo približali dogajanju v času španske državljanske vojne in spoznali njen pomen za Evropo ter svet.

O SODELUJOČIH

  • Veronika Rot je filozofinja in hispanistka; prevajalka, novinarka, urednica. Iz španščine in katalonščine je do sedaj prevedla že več kot petdeset del. Prevedla je  mladinski roman Poti svobode, ki ga je napisala Maite Carranza in zanj v sodelovanju z Barbaro Pregelj napisala spremno besedo, ki bralcu jedrnato oriše zgodovinsko ozadje dogajanja v knjigi.
  • Barbara Pregelj je pridružena profesorica na Fakulteti za humanistiko na Univerzi v Novi Gorici, prevajalka in urednica na založbi Malinc.
  • Polona Konjedic je anglistka in komparativistka, učiteljica in esejistka. Pripravila je intervju s prevajalko Veroniko Rot.

VEČ INFORMACIJ

_______________________________________________________________________

PRIJAVA
https://zalozbamalinc.webinarninja.com/live-webinars/356322/register


Ob registraciji boste dobili potrditveno e-sporočilo z napotki.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino