Nasilje v vzgojno-izobraževalnih zavodih

datum: 09.06.2020

kategorija: Novice


Gostujoče predavanje preko spleta
NASILJE V VZGOJNO-IZOBRAŽEVALNIH ZAVODIH
16. 6. 2020 ob 18.00 na ZOOM-u.
Predavatelj: Damjan Habe

Nasilje med mladostniki in nasilje mladostnikov nad drugimi osebami je večplasten in kompleksen problem. Pri preprečevanju le-tega ima vzgojni zavod izredno pomembno vlogo. Bistvenega pomena je strokovno znanje in sodelovanje vseh zaposlenih v samem zavodu ter strokovnih služb izven njega. Vzgojni zavodi kot taki izpolnjujejo kar nekaj pomembnih nalog, ki zapolnjujejo vrzeli v razvoju posameznika. Vedenje otrok oz. mladostnikov pa vpliva tudi na zaposlene, ki delajo v zavodih. V tovrstnih primerih je supervizija ena izmed oblik pomoči, ki se je delavci poslužujejo v izogib izgorelosti.

Damjan Habe je univ. dipl. socialni pedagog, vzgojitelj stanovanjske skupine Kokos v Mladinskem domu Jarše in nekdanji asistent na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem. Hkrati je tudi predavatelj, ki svoje dragocene izkušnje iz prakse, predaja strokovnim delavcem v različnih vzgojno-izobraževalnih institucijah v Sloveniji. Z nami bo spregovoril in podelil svoje bogate izkušnje o omenjeni tematiki, o protokolih in primerih reagiranja vzgojiteljev na nasilje.

E-prijava
Na dogodek se je potrebno prijaviti preko elektronske prijavnice. Na dan dogodka boste po el. pošti prejeli povezavo do dogodka.

K udeležbi vabimo študentke in študente ter vse pedagoške in strokovne delavce Univerze na Primorskem kot tudi ostalo zainteresirano javnost.

Se vidimo in skupaj reagirajmo!

Organizacijski odbor projekta
in Študentki svet UP PEF
 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino