Zaporski sistem in pojavne oblike nasilja v njem

datum: 19.06.2020

kategorija: NoviceGostujoče predavanje preko spleta
ZAPORSKI SISTEM IN POJAVNE OBLIKE NASILJA V NJEM
24. junija 2020 ob 16.00 preko videokonferenčnega sistema ZOOM
predavateljica: dr. Danijela Mrhar Prelič

Vabljeni na tretje v nizu spletnih gostujočih predavanj projekta Reagiraj! Nisi sama – nisi sam. Tokrat bo z nami dr. Danijela Mrhar Prelič, pedagoginja in kriminologinja. Je direktorica Uprave za probacijo in nekdanja direktorica Zavoda za prestajanje kazni zapora Ig. Vso svojo profesionalno kariero dela s storilci kaznivih dejanj. Hkrati je tudi predavateljica na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem, kjer svoje dragocene izkušnje iz dolgoletne prakse deli s študenti socialne pedagogike.

Z nami bo spregovorila in podelila nekaj izkušenj o slovenskem zaporskem sistemu, delu z mladoletnimi storilci kaznivih dejanj in obsojenkami, o odnosih, ki se razvijejo v represivnem sistemu ter o kaznivih dejanjih z elementi nasilja. Pogovarjali se bomo tudi o različnih oblikah nasilja, ki se pojavljajo med zaprtimi osebami, predstavila bo razlike v nasilnem vedenju med moškimi in ženskami, ki prestajajo kazen zapora.

Na predavanje se je potrebno prijaviti preko prijavnice. Na dan dogodka boste po el. pošti prejeli povezavo do dogodka.

K udeležbi vabimo študentke in študente ter vse pedagoške in strokovne delavce Univerze na Primorskem kot tudi ostalo zainteresirano javnost.


Se vidimo in skupaj reagirajmo!

Organizacijski odbor projekta
in Študentki svet UP PEF
 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino