SPEKULA 2020: Predstavitev strategij in vpetost vizualne umetnosti v lokalni in nacionalni prostor

datum: 18.09.2020

kategorija: Novice


SPEKULA /// 2020
PREDSTAVITEV STRATEGIJ IN VPETOST vizualne umetnosti v lokalni in nacionalni prostor
Dejan Mehmedovič, Majda Božeglav Japelj, Aleš Sedmak
22. september 2020 ob 18.00 v Galerija Meduza Koper

Druga edicija SPEKULA 2020, kulturno-umetniškega manifesta Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem, poteka od septembra do konca študijskega leta 2020/2021 v okviru novega univerzitetnega študijskega programa prve stopnje Vizualne umetnosti in oblikovanje.

WEB 22 september BOZ MEH SEDMAK

Vabljeni na odprto razpravo o vpetosti vizualne umetnosti v lokalni in nacionalni prostor, ki bo potekala v torek, 22. septembra 2020, ob 18.00 v Galeriji Meduza v Kopru.

Ob dogodku bo predvajan film Uroša Zavodnika, “Na prelomu upodobitve - SPEKULA 2019”, ki je bil lansko leto izbran v ožji izbor predstavljenih kratkih dokumentarnih filmov na 22. Festivalu Slovenskega filma.

Strokovnjaki na področju likovno-vizualne umetnosti iz lokalne skupnosti kot so kustos, likovni kritik ter dolgoletni vodja galerije društva likovnih umetnikov Insula -  Dejan Mehmedovič, dr. Majda Božeglav Japel -  kustosinja in svetnica Obalnih galerij Piran, akademski slikar -  Aleš Sedmak, predsednik Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov, bodo predstavili njihove vloge in projektna dela, ki se navezujejo na strategije ter vpetost vizualne umetnosti v lokalni in nacionalni prostor.  S svojimi prispevki bodo javnost seznanili s problematikami in prednostmi, ki jih kulturno-umetniška scena prizadeva širši družbi in lokalni skupnosti.

 

K izvedbi tega velikega projekta bodo pripomogle in sodelovale tudi Obalne Galerije, platforma Avtomatik Delovišče in Kulturno izobraževano društvo PiNA.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino