Predstavitev za tržaške in goriške srednje šole

datum: 13.01.2021

kategorija: Novice


V 𝐩𝐨𝐧𝐞𝐝𝐞𝐥𝐣𝐞𝐤, 𝟏𝟖. 𝐣𝐚𝐧𝐮𝐚𝐫𝐣𝐚 2020, ob 15.00 se bodo fakultete Univerze na Primorskem predstavile tržaškim in goriškim višjim srednjim šolam s slovenskim učnim jezikom.

Na srečanju, ki bo potekalo na daljavo prek video𝐤𝐨𝐧𝐟𝐞𝐫𝐞𝐧č𝐧𝐞𝐠𝐚 𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦𝐚 𝐙𝐎𝐎𝐌, bodo dijaki spoznali bodisi prednosti študija v Sloveniji bodisi študijsko in obštudijsko ponudbo najmlajše slovenske javne univerze. Univerza na Primorskem že od svoje ustanovitve deluje povezovalno, saj z interdisciplinarnimi programi in projekti povezuje čezmejni prostor. Prav tako se vsako leto vedno več maturantov odloča za študij v slovenski Istri tako zaradi bližine domu kot tudi zaradi sodobnih in perspektivnih študijskih programov, ki jih univerza ponuja na različnih področjih.

Tudi med visokošolskimi učitelji in ostalimi zaposlenimi na univerzi je veliko Slovencev v Italiji, ki bodo svoje izkušnje delili z dijaki. Srečanje se bo pričelo z osnovnimi informacijami o prijavno-sprejemnem postopku in ugodnostih, ki jih imajo študenti slovenskih univerz. Sledila bo kratka predstavitev publikacije Priročnik za čezmejne študente, ki je izšel pri Sloriju in je nastal v okviru čezmejnega projekta Interreg Italija-Slovenija Eduka2. Dijaki se bodo nato razdelili v skupine in prisluhnili vsebinam študijskih programov. Predstavile se bodo vse fakultete Univerze na Primorskem. Prijave zbirajo posamezne šole.  

Več informacij: info@pef.upr.si
 

 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino