Visokošolsko izobraževanje skozi umetniško izkušnjo

datum: 18.01.2021

kategorija: Novice


Napovedujemo nacionalni posvet projekta INOVUP:
Visokošolsko izobraževanje skozi umetniško izkušnjo

v sredo, 10. februarja 2021, v videokonferenčnem okolju ZOOM.

logo INOVUPNa poti do zagotavljanja kakovosti visokošolskega izobraževanja z uvedbo prožnejših, sodobnih oblik učenja in poučevanja, se bomo ustavili ob vprašanju filozofije in umetnosti, torej ob ljubezni do modrosti in ustvarjanja. Soočali se bomo z utemeljitvami povezovalne vloge  univerze pri razvoju znanja, družbe in umetnosti. 

V diskusijah se bomo posvetili vprašanju, kaj se lahko univerza tudi pri realizaciji sodobne ideje univerze Wilhelma von Humboldta, ki povezuje raziskovanje in poučevanje, in za katero naj bi bila značilna popolna spoznavna svoboda, nauči od umetnosti.  V razpravah  se bomo osredotočili na vlogo umetnosti v izobraževanju, kot formativni dejavnosti povezovanja zaznavanja, spoznavanja, doživljanja in izražanja.

V programu bodo sodelovali izr. prof. dr. Tomaž Grušovnik, prof. dr. Robi Kroflič, doc. dr. Katarina Habe, prof. dr. Bogdana Borota, izr. prof. dr. Adriana Magdovski in prof. mag. Črtomir Frelih.

Svoje poglede na kakovost visokošolskega izobraževanja in s čim lahko umetnost nagovori celoten univerziteten prostor, bodo predstavili tudi diplomanti umetniških študijskih programov, ki delujejo oziroma so se izobraževali v domačem in mednarodnem okolju. 

Posvet se bo začel ob 10. uri in zaključil ob 14.30.

 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino