Reagiraj: Zakonodajnopravni vidiki družinskega in strukturnega nasilja

datum: 19.04.2021

kategorija: Novice


Vsak otrok in mladostnik si zasluži živeti v svetu, kjer se počuti varno, močno in svobodno. Žal je marsikdo vsakodnevno izpostavljen različnim oblikam nasilja, posledice le tega pa so vidne na njihovem telesnem in duševnem zdravju.


Kljub temu, da jih ne moremo povsem zaščititi pred nasiljem ali zlorabo, je odgovornost pedagoških delavk in delavcev, da se seznanijo z dejstvi o nasilju, njihovimi pojavnimi oblikami ter gradijo svoje znanje na področju primarne preventive. Z novo pridobljenim znanjem bodo prepoznali nasilje, ustrezno reagirali in pri žrtvah nasilja krepili vire pomoči ter jih naučili, kako razvijati zdrave in varne medosebne odnose.  

Vabljeni na 3. gostujoče predavanje v sklopu projekta “Reagiraj Nisi sama – nisi sam” z naslovom "Zakonodajnopravni vidiki družinskega in strukturnega nasilja". Tokratna predavateljica bo Dubravka Hrovatič, socialna delavka na področju preprečevanja nasilja, zaposlena tudi na Društvu SOS telefonu za ženske in otroke, žrtve nasilja.

Dubravka Hrovatič bo 21. aprila 2021 ob 17.00 preko videokonferenčnega sistema ZOOM na podlagi teoretičnega in praktičnega znanja predstavila zakonodajo, relevantno za delavce v vzgoji in izobraževanju. Podrobneje pa se bomo dotaknili tudi postopka reagiranja ob zaznavi nasilja v VIZ. 
 
Na dogodek se je potrebno prijaviti preko spletne prijavnice. Dan pred dogodkom boste po el. pošti prejeli povezavo do dogodka.
  
K udeležbi vabimo študentke in študente ter vse pedagoške in strokovne delavce Univerze na Primorskem kot tudi ostalo zainteresirano javnost.
  
Se vidimo in skupaj reagirajmo!
Organizacijski odbor projekta

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino