Izr. prof. Jelena Sitar Cvetko med prejemniki nagrade za najboljšo predstavo in otroško žirijo

datum: 03.06.2021

kategorija: Novice


Na hrvaškem bienalu lutkarjev in lutkovnih gledališč SLUK v Osijeku, ki je potekal od 24. do 29. maja 2021, je izr. prof. Jelena Sitar Cvetko z UP PEF za predstavo »Pliva patka preko Drave« prejela nagrado za najboljšo predstavo ter posebej ljubo nagrado za otroško žirijo.


Prvi SLUK, gledališki festival, ki je namenjen izključno lutkarstvu, je bil organiziran v Opatiji leta 1969, nato se je selil v Osijek. Z leti je postal vsebinsko vse bolj uspešen in zbirališče najboljših lutkovnih dosežkov v državi, gledališčniki pa so postali tudi internacionalni, saj sodelujejo z gledališči iz sosednjih držav.

Med njimi je izr. prof. Jelena Sitar Cvetko, visokošolska učiteljica z UP PEF s področja filmskega, gledališkega in lutkovnega izobraževanja, ki je z mag. Igor Cvetko (Gledališče Zapik) v študijskem letu 2019/2020 v okviru mednarodne mobilnosti Erasmus+ na gostujoči Univerzi v Osijeku začela s pripravo letošnje Grand Prix predstave.
 

Več informacij

 

Zapik

Na fotografiji: Jelena Sitar Cvetko (režiserka in dramaturginja), Igor Cvetko (likovnik in glasbenik) z igralci in direktorjem Dječjeg kazališta Branka Mihaljevica Osijek.

 

 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino