Zaključna konferenca projekta Izzivi medkulturnega sobivanja

datum: 09.06.2021

kategorija: Novice


Zaključna konferenca projekta "Za medkulturno sobivanje v vrtcih, šolah in lokalnih okoljih", v katerem sta z UP PEF sodelovali dr. Barbara Baloh in dr. Sonja Rutar, bo potekala 10. in 11. junija 2021, in sicer v spletni izvedbi (ZOOM) ter v živo (Grand Hotelu Bernardin v Portorožu).

Petletni projekt Izzivi medkulturnega sobivanja je v vzgojno-izobraževalnih zavodih, ki so bili vključeni v projekt in širše, sistematično in načrtno uvajal, razvijal ter preizkušal različne aktivnosti dela z otroki priseljenci, njihovimi starši in vrstniki. Povezoval in sodeloval je s širšo lokalno skupnostjo.

Ob različnih projektnih aktivnostih, nastajajočih strokovnih gradivih za krepitev vrednot multikulturnosti, so se gradila in krepila podporna, večkulturna okolja, ki so ob strokovnem znanju ter kompetencah strokovnih delavcev v vrtcih in šolah prispevala k uspešnemu ter aktivnemu vključevanju otrok, njihovih staršev in drugih.

Na zaključni konferenci bodo aktualne teme predstavljene v plenarnih predstavitvah strokovnjakov z različnih področij dela. Na delavnicah, ki bodo naslavljale vsebine za vrtec, osnovno in srednjo šolo, bodo aktivnosti naravnane tudi k izmenjavi mnenj in izkušenj udeležencev.

Na četrtkovi okrogli mizi se bo govorilo o tem, kako se v vzgojno-izobraževalnih zavodih odzvati ob pojavih nestrpnosti v naši družbi. Na okrogli mizi ob zaključku konference bodo soočena razmišljanja različnih strokovnjakov o dosedanjih praksah in tudi izzivih ter priložnostih za delo na tem področju v prihodnje.

Konferenca je namenjena strokovnim delavcem in strokovnim delavkam iz vrtcev, osnovnih ter srednjih šol in drugih vzgojno-izobraževalnih zavodov, strokovnjakom in strokovnjakinjam, ki delajo na področju migracij, vključevanja priseljencev, raziskovalcem in raziskovalkam, odločevalcem in odločevalkam, predstavnikom in predstavnicam lokalnih skupnosti ter vsem drugim zainteresiranim posameznikom in posameznicam.

Program bo povezovala dr. Sonja Merljak Zdovc. Udeležba na konferenci je brezplačna. Kontakt za dodatne informacije glede konference: info@isainstitut.si
 

CELOTEN PROGRAM
VEČ INFORMACIJ O PROJEKTU


10. junij 2021

  • 13.30 ‒ 14.10 Vsi, ki izvajamo učni proces, razvijamo sporazumevalno zmožnost
    dr. Barbara Baloh

11. junij 2021

  • 12.30 – 13.00 Kaj nam sporočajo spoznanja ob vključevanju otrok priseljencev v vrtce in šole – na kaj se bomo osredotočali v prihodnje?
    dr. Sonja Rutar
nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino