Gostovanje doc. dr. Ines Kovačić s Pedagoške fakultete iz Pulja

datum: 15.06.2021

kategorija: Novice


Od 24. do 28. maja 2021 je UP PEF gostila doc. dr. sc. Ines Kovačić, profesorico s Fakultete za odgojne i obrazovne znanosti, Sveučilišta Jurja Dobrile v Pulju, ki je v okviru programa Erasmus+ z namenom poučevanja/usposabljanja obiskala našo fakulteto.

Ines Kovačič gostovanje erasmus+

Doc. dr. Ines Kovačić je docentka za področje naravoslovja in predstojnica oddelka za razredni pouk. Je nosilka in izvajalka različnih naravoslovnih predmetov na dodiplomskih in podiplomskih študijskih programih predšolske vzgoje in razrednega pouka. Spoznanja svojega znanstvenega in raziskovalnega dela predstavlja na mednarodnih konferencah in objavlja v domačih in tujih revijah.

V času gostovanja na naši fakulteti je sodelovala pri izvedbi naravoslovnih predmetov, pri čemer smo še posebej izpostavili učenje v naravi. Z nami se je udeležila tudi terenskih vaj na Debelem rtiču, ki smo jih izvajali s študenti 2. letnika predšolske vzgoje. Poudarek smo dali na izkušenjsko in raziskovalno učenje. Študenti so spoznavali morske organizme, izvajali so poskuse, analizirali vzorce morske vode in prsti ter spoznavali različne fizikalne koncepte.
 

dr. Nataša Dolenc Orbanič

 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino