Virtualno srečanje diplomantov namesto podelitve diplomskih listin in priznanj

datum: 30.07.2021

kategorija: Novice


V tem študijskem letu, ko je bila organizacija prireditev otežena, je Pedagoška fakulteta, podobno kot ostale članice Univerze na Primorskem, za svoje nove diplomante poskrbela, da so se srečali v virtualni obliki. 

Od začetka junija 2020 do konca aprila 2021 je na UP PEF diplomiralo 356 diplomantov dodiplomskih in podiplomskih študijskih programov, ki žal tradicionalne podelitve diplomskih listin niso imeli, prejeli so jih po pošti, z vodstvom fakultete pa so se srečali preko videokonferenčnega sistema ZOOM v treh skupinah - decembra, januarja in junija.
 
Med novimi diplomanti so tudi Klara Pregelj, Kristina Mesner Podbevšek, Sanja Vodopivec, Eva Križnik in Nika Drev, prejemnice Študentskih nagrad UP PEF, ki jim jih je fakultetna komisija dodelila zaradi izjemnih dosežkov pri pripravi zaključnega dela. Na virtualnem srečanju sta jim dekanja UP PEF dr. Mara Cotič in v imenu rektorice Univerze na Primorskem prorektor dr. Darjo Felda čestitala ter tudi vsem ostalim diplomantom zaželela uspešno karierno pot.

Zahvala diplomantov


»Naši diplomanti so se izobraževali za pedagoške poklice, ki so veliko več kot to. So poslanstvo, ki gradi družbo prihodnosti. Sicer nismo prepričani, kakšna bo ta prihodnost, ampak z gotovostjo lahko trdimo, da je pedagoški poklic nezamenljiv«, je ob zaključevanju študijskega leta izpostavila dekanja UP PEF in diplomantom sporočila: »Izkušnje in poznanstva, ki ste jih pridobili v času študija, vam bodo večno v pomoč in oporo. In kamorkoli vas bo peljala pot, naj vas vodi zavezanost duhu primorske univerze. Bodite ponosni na institucijo, kjer ste diplomirali, izpopolnili svoje znanje, ter na skupnost pedagogov – potrpežljivih  izboljševalcev sveta — ki jim pripadate. Ne pustite se zmesti tistim, ki vas napačno vrednotijo, kajti zaradi vašega dela bo jutrišnji svet boljši.«

Fakulteta je v tem letu podelila še eno nagrado, in sicer Študentsko nagrado UP PEF za nadpovprečne rezultate na obštudijskem področju, ki jo je prejel dolgoletni predsednik Študentskega sveta UP PEF Kranjčan Matija Jenko, diplomant mag. štud. prog. Razredni pouk. Pripomogel je k vzpostavitvi številnih obštudijskih aktivnosti na kulturno-umetniškem področju, izobraževalnem, družabnem in športnem ter s pomočjo ostalih članov študentskega sveta obogatil študentsko življenje na fakulteti.

Matija Jenko


Za zadnje, junijsko srečanje diplomantov je pripravil poseben zaključni nagovor: »Podelitev diplomskih listin oznanja konec pomembnega obdobja v našem življenju, ki smo ga posvetili študiju in izobraževanju, vendar učenja v naših poklicih še zdaleč ni konec. Diplome imamo, teoretično znanje prav tako in nekaj prakse je že za nami, a pravo učenje se bo za večino šele začelo, saj bomo kot zaposleni prvič prestopili pragove različnih vzgojno-izobraževalnih institucij. A verjamem, da ne bo težko. Pri delu bomo uporabljali in nadgrajevali svoje znanje ter poslušali svoje srce.«

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino