Znanstvena konferenca: Prečenja v teoriji

datum: 23.09.2021

kategorija: Novice


Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) vabi na znanstveno konferenco UL ALUO z naslovom PREČENJA V TEORIJI, ki bo potekala v torek, 28. septembra 2021, s pričetkom ob 10. uri, na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem (predavalnica P5, 2. nad.), Cankarjeva 5, Koper.

Z vzpostavljajočo tradicijo znanstvenih konferenc (lani je potekala prva tovrstna) želi Katedra za teoretske predmete UL ALUO odpreti interdisciplinarno, pluralno diskusijo ter refleksijo z različnih praktičnih in teoretičnih umetniških, oblikovalskih, restavratorskih, etnografskih, socioloških in zgodovinskih področij ter s tem povezati stroke in področja, ki v prostoru aktivne umetnosti in oblikovanja delujejo povezano, v akademskih krogih pa preredko prestopajo meje.

Tokratni dogodek je nastal v sodelovanju s Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem in Avtomatik Deloviščem. Sodelovali bodo predavateljice in predavatelji z UL ALUO, s Fakultete za družbene vede (UL FDV), z Inštituta za novejšo zgodovino ter iz Znanstveno-raziskovalnega središča Koper in Slovenskega etnografskega muzeja. Med drugim bodo predstavljeni prvi delni rezultati raziskovalnega projekta Modeli in prakse mednarodne kulturne izmenjave Gibanja neuvrščenih: raziskovanje prostorsko-časovnih kulturnih dinamik (ARRS J7-2606), saj je konferenca rezultat tega projekta. Dogodek bo moderiral Dražen Dragojević. 

Več informacij 

Udeležba je brezplačna, vljudno vabljene in vabljeni!

Konferenca bo potekala v skladu z veljavnimi ukrepi Vlade RS za zajezitev okužb z virusom SARS-CoV-2.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino