UP PEF na Evropski noči raziskovalcev

datum: 22.09.2021

kategorija: Novice

 
V petek, 24. septembra 2021, bo tudi na Univerzi na Primorskem organizirana Evropsko noč raziskovalcev, ki bo letos potekala pod sloganom »ZnAnosT za vsE (Research for All) – ‘ZATE’«, saj menimo, da rezultati raziskav vplivajo na naše življenje, poklic raziskovalca pa je mladim vse bolj zanimiv.

Zaradi epidemiološke situacije in veljavnih ukrepov za zajezitev širjenja okužb s COVID-19 bodo delavnice, ogledi, predstavitve in ostale vsebine, potekale delno v živo in na daljavo prek konferenčne platforme Zoom.

Evropska noč raziskovalcev 2021

Na dvorišču Pretorske palače v Kopru, kjer se nahajata Rektorat univerze in Fakulteta za humanistične študije, bodo od 8.00 do 18.00 potekale različne delavnice. Doživeli boste lahko kitajsko čajanko, ustvarjali v likovni delavnici, vstopali v zanimiv svet naravoslovja ali obiskali EU kotiček.

UP PEF program delavnic

  • 10.00-12.00 in 16.00.18.00: Vstopimo v svet naravoslovja
  • 11.00-12.00: Likovno ustvarjalna delavnica – ustvarjajmo s tehnologijo »DADOCON« (Augmented Reality)

Organizirane bodo tudi okrogle mize na temo zaposlovanja v trajnostno naravnanih podjetjih in izzivih ter priložnostih »modre rasti«.

V avli palače Armerije Rektorata univerze je medtem že na ogled intermedijska razstava »POLYLEG 0.1 - časovna matrica upodobitve«, avtorjev dr. Tilna Žbone (UP PEF) in dr. Borisa Kavurja (UP FHŠ), ki bo odprta do konca meseca.

Program Evropske noči raziskovalcev Univerze na Primorskem z natančnimi urniki in opisi aktivnosti je objavljen na spletni strani ZnAnosT za VsE.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino