Predstavitev tipne slikanice Jerneja Kuntnerja

datum: 14.01.2022

kategorija: Novice


V sredo, 19. januarja 2022, se ob 18. uri v predavalnici Tramontana (v pritličju Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem, Titov trg 5, Koper) obeta večer s slovenskim igralcem Jernejem Kuntnerjem, ki bo v družbi soustvarjalk tipne slikanice III. in IV. stopnje lahkega branja, Ine Sulič (diplomantka mag. štud. prog. Inkluzivna pedaogika in Zgodnje učenje) ter dr. Aksinje Kermauner (UP PEF), predstavil svojo prvo tipno slikanico Hitri Počasne.  

Pri izdelavi so sodelovali še učitelji Osnovne šole Pier Paolo Vergerio il Vecchio, Žiga Starc, ki je ročno izdelal nekaj elementov, ki so vključeni v tipanke, in testni bralci iz CVIU Velenje (Center za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje). Tipna slikanica v lahko berljivem načinu je nadvse primerna za otroke z okvarami vida, motnjami v duševnem razvoju, otroke z disleksijo, pa tudi za oklevajoče bralce in priseljence, ki še ne obvladajo dobro slovenskega jezika oziroma se ga učijo. Polagoma lahko preidejo na zahtevnejšo stopnjo istega besedila.
 

Dogodek, ki ga organizira Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper v sodelovanju z UP PEF, bo potekal v skladu z ukrepi NIJZ za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-COV-2.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino