Izobraževalni cikel »Kakovostna slikanica« tudi na UP PEF

datum: 04.10.2013

kategorija: Novice

 

Mariborska knjižnica in Društvo Bralna značka Slovenije ter UP PEF vabijo študente in predavatelje UP PEF na brezplačen seminar »Kakovostna slikanica«.

Seminar bo potekal tudi v Kopru, in sicer v torek, 8. oktobra 2013, in v sredo, 16. oktobra 2013, ob 15.30 v predavalnici 05 na UP PEF (Cankarjeva 5, Koper).   

Tudi v Ljubljani in Mariboru bodo organizirani seminarji, zaključni simpozij pa bo 19. novembra 2013 v Cankarjevem domu v Ljubljani, na dan odprtja Slovenskega knjižnega sejma. Udeležba na simpoziju vključuje tudi ogled Slovenskega knjižnega sejma s strokovnim vodstvom in otvoritvene slovesnosti ter ogled razstave naslovnic revije Otrok in knjiga.  

Regijski seminar bo praktično naravnan, delno izveden v obliki predavanj, delno v obliki delavnic. Predstavil bo teoretične kazalnike kakovostnih slikanic ter vlogo posrednikov (mentorjev) pri branju kakovostnih slikanic. Udeležencem bomo predstavili čim več sodobnih kakovostnih slikanic. Poudarek bo na živahni interaktivnosti in komunikaciji.     

Na seminarjih in simpoziju bodo sodelovali: dr. Janja Batič, dr. Dragica Haramija, mag. Tilka Jamnik, Kristina Picco, dr. Bernard Rajh, dr. Igor Saksida, dr. Tomaž Zupančič. Na okroglo mizo so vabljeni ustvarjalci, uredniki: Andrej Ilc, Robert Kereži, Neli Kodrič Filipić, Gaja Kos, Izar Lunaček, Irena Miš Svoljšak, Lilijana Praprotnik Zupančič, Alenka Sottler, Damijan Stepančič, Peter Svetina, Darka Tancer-Kajnih, Pavle Učakar …  

Prijavnica na brezplačen seminar za študente in predavatelje UP PEF  

Več informacij

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino