Humanitarna akcija za varne hiše po Sloveniji!

datum: 30.10.2013

kategorija: Novice

 

Kot že verjetno veste, so varne hiše na skriti lokaciji in so namenjene ženskam in otrokom žrtvam nasilja (z možnostjo bivanja do enega leta). Po pripovedovanju socialnih delavk, večina teh otrok ne pozna pojma »praznično vzdušje« in večina jih v življenju ni nikoli dobila božičnega/novoletnega darila. Kar ti otroci poznajo, je otroštvo, zaznamovano z žalostjo, trpljenjem, bolečino in polno strahu.    Ker je projekt v lanskem letu doživel čudovit odziv s strani otrok in socialnih delavk, ki zanje skrbijo, sta se organizatorici (Nataša in Tijana) odločili, da v letošnjem letu projekt ponovita in meje projekta potisneta še dlje – obdariti želita otroke v vseh varnih hišah po Sloveniji. Res je, drzna poteza, a verjameta, da jima bo z našo pomočjo uspelo zbrati dovolj daril in tem otrokom pričarati pravo praznično vzdušje ter jim podariti - ne le božično/novoletno darilo, temveč tudi upanje v boljšo prihodnost.   

Namen projekta je zbirati NOVE igrače, šolske potrebščine, obleke in sladkarije, saj otroci v varnih hišah prejemajo donacije, ki so sicer dobro ohranjene, vendar rabljene. Želimo, da bo darilo, ki ga bodo prejeli novo in samo njihovo.   

V primeru da jima uspe zbrati več daril kot je potrebno, da bi obdarili otroke v varnih hišah, bosta z ostalimi darili obdarili otroke v materinskih domovih (namenjeni so socialno ogroženim mamicam z otroki, vanje zaradi zasedenosti varnih hiš nameščajo tudi žrtve nasilja in so na javni lokaciji).  

Študente in zaposlene na UP PEF prosim za pomoč: pomagajmo uresničiti projekt z akcijo zbiranja igrač za otroke, ki jim je otroštvo zaznamovala žalost ...  povrnimo jim nasmeh in upanje v boljšo prihodnost. 

Zbiramo igrače za vse starostne skupine (tudi za dojenčke), barvice, pobarvanke, oblačila, sladkarije, šolske potrebščine idr., pogoj je le, da so stvari NOVE. Če imate karkoli od tega doma ali pa ste pripravljeni kupiti, prosim prinesite na UP PEF ter oddajte v ta namen pripravljene škatle, ki se nahajajo v referatu (v času uradnih ur).  

VAŠE SRČNE PRISPEVKE ZBIRAMO DO 10. 12. 2013!    

V kolikor bi projekt želeli podpreti s finančnim prispevkom, lahko to storite z vplačilom na TRR društva, katerega predsednica je Nataša:  

Žensko društvo za kakovostno življenje - Zrcalo
Spodnje Škofije 13, 6281 Škofije
TRR: SI56 1010 0005 2491 157 BANKA KOPER
s pripisom "Podari Upanje"    

Najlepša hvala za pomoč!  

Dr. Mojca Kukanja Gabrijelčič, 
Oddelek za edukacijske vede  

 

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino