Vabilo na Teden UP PEF 2014

datum: 02.04.2014

kategorija: Novice


Od 9. do 18. aprila 2014
bo na Univerzi na Primorskem, Pedagoški fakulteti potekal 11. Teden UP PEF. Letošnjo tradicionalno prireditev bodo zaznamovali umetniški dogodki, ki so prvič združeni pod imenom ArTPeF. Izvedli se bodo v okviru umetniške dejavnosti fakultete, ki se je razvijala predvsem v zadnjih desetih letih pod okriljem Univerze na Primorskem. Korenine fakultete pa segajo 40 let nazaj, v leto 1974, ko se je na Obali začelo izobraževati prve učitelje. V sklopu tedna UP PEF se bodo zvrstili različni dogodki: predavanja, znanstveni sestanek, dve razstavi, športne aktivnosti, čajanka, delavnice, natečaj in akcija »Sapramiška išče prijatelje Botrstva«.

Program Tedna UP PEF

Programma della Settimana della UP PEF

Miselni vzorec Teden UP PEF plakat

IZPOSTAVLJAMO:

Nagradna igra Tedna UP PEF
Od 2. do 14. aprila 2014 se na elektronskem naslovu info@pef.upr.si zbira predloge za novi slogan UP PEF. Predlagani slogani bodo tekom Tedna UP PEF objavljeni na Facebook strani UP PEF, kjer bo potekalo tudi sprotno glasovanje. Komisija za izbor slogana UP PEF bo 15. aprila 2014 izbrala najboljšega. Zmagovalec bo prejel privlačno nagrado.

Umetniški dogodki ArTPeF
Teden UP PEF se bo pričel z glasbenim predavanjem z naslovom »Osebnost in glasba Karlheinza Stockhausna« in glasbeno delavnico na temo intuitivne glasbe, ki ju bo izvedel priznan interpret sodobne glasbe Michele Marelli. Teden se bo nadaljeval še z drugimi umetniškimi dogodki ArTPeF, s koncertom in pogovorom s skladateljem Tomažem Habetom, koncertom skupine študentk »Art Vocalis«, otvoritvijo razstave predavatelja in akademskega slikarja doc. mag. Tilna Žbone ter razstave lutk študentov UP PEF

10. mednarodni znanstveni sestanek »Izobraževanje za 21. stoletje – Ustvarjalnost v vzgoji in izobraževanju«
10. in 11. aprila 2014 Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta v sodelovanju z Univerzo v Mariboru, Pedagoško fakulteto in Učiteljsko fakulteto iz Užic (Srbija) organizira 10. mednarodni znanstveni sestanek z naslovom »Izobraževanje za 21. stoletje – Ustvarjalnost v vzgoji in izobraževanju«. Z jubilejnim 10. mednarodnim znanstvenim sestankom se bo ozrlo nazaj in po dobrem desetletju v 21. stoletju odgovorilo na aktualna vprašanja vzgoje in izobraževanja.

Akcija »Sapramiška išče prijatelje Botrstva«
Na UP PEF bo od 14. do 25. aprila 2014 gostovala Sapramiška, ki bo potovala od pisarne do predavalnice in med visokošolskimi učitelji, administrativnimi delavci, študenti in tudi širšo javnostjo širila ideje projekta Botrstvo. Botrstvo je projekt, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje in je namenjen izboljšanju kakovosti življenja otrok in mladostnikov v Sloveniji. Botri postanejo posamezniki, ki z redno donacijo 30 € na mesec postanejo botri otrokom v stiski. Lahko pa posamezniki samo darujejo v botrski sklad, pri čemer so vsa sredstva v celoti namenjena otrokom. Replika lutke Sapramiška potuje po Sloveniji in gostuje pri različnih skupinah, ki se želijo pridružiti projektu Botrstvo in širijo glas o njem. Utrinki gostovanja Sapramiške na UP PEF bodo objavljeni na spletni in Facebook strani UP PEF. Za več informacij in obisk Sapramiške lahko pišete na marko.gavriloski@pef.upr.si.

Predavanje italijanskega filozofa prof. dr. Umberta Galimbertija - sprememba termina!
Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta in Samoupravna skupnost italijanske narodnosti Koper gostita slovitega italijanskega filozofa prof. dr. Umberta Galimbertija. V sklopu Tedna UP PEF bo imel 16. aprila 2014 ob 10. uri v predavalnici Tramontana na UP FHŠ (Titov trg 5, Koper) za študente in zaposlene UP ter druge zainteresirane predavanje naslovljeno "Nelagodje mladih/Il disagio giovanile". Gostujočega profesorja bosta pozdravila dekanja prof. dr. Mara Cotič in predavatelj doc. dr. Andraž Teršek. Navedenega dne bo imel ob 17. uri v palači Gravisi Buttorai v Kopru tudi odprto predavanje za javnost z naslovom "Crisi: il conflitto tra economia e il mondo della vita”. Dopoldansko predavanje bo potekalo v italijanskem jeziku ob simultanem prevajanju, na katero se je potrebno na e-naslovu andreja.sopic@pef.upr.si prijaviti najkasneje do 14. aprila 2014.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino