Predavanje italijanskega filozofa prof. dr. Umberta Galimbertija

datum: 11.04.2014

kategorija: Novice


Štiridesetletnico delovanja Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete bomo počastili s predavanjem prof. dr. Umberta Galimbertija naslovljenim "Nelagodje mladih/Il disagio giovanile". Predavanje je namenjeno študentom in zaposlenim UP ter drugim zainteresiranim. Potekalo bo v sredo, 16. aprila, ob 10. uri v predavalnici Tramontana (UP FHŠ, Titov trg  5, Koper), in sicer v italijanskem jeziku ob simultanem prevajanju. Gostujočega profesorja bosta pozdravila dekanja prof. dr. Mara Cotič in predavatelj doc. dr. Andraž Teršek. Za udeležbo se je potrebno prijaviti preko e-naslova andreja.sopic@pef.upr.si najkasneje do 14. aprila 2014.  

Prof. dr. Umberto Galimberti, ki ga gosti tudi Samoupravna skupnost italijanske narodnosti Koper, bo imel 16. aprila ob 17. uri v palači Gravisi Buttorai v Kopru tudi odprto predavanje za javnost z naslovom "Crisi: il conflitto tra economia e il mondo della vita”.

Umberto Galimberti je redni profesor na oddelku za filozofijo na Univerzi Ca’ Foscari v Benetkah in kolumnist časopisa »La Repubblica«. Zaslovel je s »filozofsko uspešnico« Grozljivi gost: nihilizem med mladimi (L'ospite inquietante. Il nichilismo e i giovani.), ki obravnava nihilizem med mladimi, tudi v povezavi s problematiko sodobnih šol in njihovo vlogo pri emocionalni vzgoji otrok. V slovenščino je bilo leta 2011 prevedeno še eno njegovo delo, Miti našega časa (I miti del nostro tempo).

Umberto Galimbeerti plakat

Uvodni govor doc. dr. Andraža Terška

Foto utrip

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino