Gostovanje plavalca Darka Đurića

datum: 27.05.2014

kategorija: Novice


Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta gosti plavalca Darka Đurića, dvakratnega svetovnega prvaka med invalidi, ki se bo predstavil v petek, 30. maja 2014, ob 16. uri v predavalnici FM 3 (pritličje UP PEF, Cankarjeva 5, Koper).

Darko Đurić je paraolimpijski tekmovalec, svetovni prvak in rekorder, predvsem pa mladenič poln izzivov, veselja in moči za življenje. Z nami bo delil svojo izkušnjo inkluzije, pot, na kateri je vztrajno premagoval ovire in razkril izzive, ki ga čakajo v prihodnosti. Objasnil bo, kje je dobival psihično in duhovno moč za svoj boj, za vztrajanje, za zmagovanje in z nami bo delil tudi kakšno zanimivo izkušnjo iz šolskih klopi.

Prisrčno vabljeni na srečanje s paraolimpijskim plavalcem, na katerem bomo lahko tudi sami pripomogli k uresničitvi njegovih sanj.

Doc. dr. Vanja Kiswarday

Sodelujemo lahko pri zbiranju sredstev za »nadomestne noge« (bionske mikroprocesorske proteze Genium Knee, nemškega proizvajalca Otto Bock). Donirate lahko na IBAN: SI56 6000 0000 0389 138, z referenco: SI 10 198900, z namenom DONACIJA ZA DARKOVE NOVE NOGE in kodo namena CHAR.  Prejemnik je DRUŠTVO SONCE, Podbrezje 150, 4202 Naklo.

nazaj na prejšnjo vsebino natisni vsebino